Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.15 H.

Abony idén is csatlakozott a TeSzedd Akcióhoz!

Április 26-án csatlakozunk a TeSzedd! Akcióhoz

Dudinszky Anna Mónika alpolgármester asszony, és Tóthné Somodi Ildikó, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola AMI intézményvezető helyettese egyaránt úgy gondolja, hogy a környezetvédelem, a szép, tiszta, rendezett város közös ügyünk. Elmondható, hogy mindketten szívügyüknek érzik a fentieket, ezért évek óta dolgoznak azon is, hogy megtisztítsuk városunkat az illegális hulladéktól. Ebben az évben Abonyban a TeSzedd akció április 26-án lesz, a regisztráció az országosan meghirdetett programhoz megtörtént, négyszáz zsákot igényeltünk. Az intézmények mellett a lakosság is részt vehet a programban. Nagy tisztelettel várják a csatlakozni kívánókat.

Erről is beszélt az Abony.hu-nak Dudinszky Mónika Anna és Tóthné Somodi Ildikó:

„A Városunk Fejlődéséért Egyesület szorgalmazta, és indította el azt, hogy Abony Város Önkormányzata is csatlakozzon a TeSzedd! Akcióhoz. Immáron mintegy 10 éve dolgozunk ebben a programban és nagy öröm, hogy egyre többen vesznek részt benne, a felhívásunknak és felkérésünknek megfelelően. Korábban az önkormányzattól ehhez nem kaptunk támogatást, de saját eszközeinkkel is vállaltuk a munkát. Az ország hulladékmentesítését nagyon fontosnak tartom, és ehhez be kell vonnunk a civileket is, hogy lássák, hogy az illegálisan kihelyezett, eldobált hulladék összegyűjtése és elszállítása mekkora erőt, és energiát igényel. A lakosság mellett az oktatási intézményeket is bevontuk, idén is így lesz a környezettudatosságra való nevelés szellemében. A legnagyobb partnerünk ebben évek óta a Gyula Gaál Miklós Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, melyet ezúton is szeretnék megköszönni. Volt, hogy 100 diákot is küldtek az akcióra. Most április 26-án lesz a TeSzedd! Akció Abonyban, reggel fél nyolckor lesz a találkozó a városközpontban, a Kultúra Háza előtt. Kérjük a lakosságot, hogyha tudnak erősen szemetes területről, vagy amennyiben személyesen is részt vennének a programban, jelezzék, adni fogunk zsákokat a megvalósításhoz. Figyeljék ezzel kapcsolatos híreinket! Szeretnénk a lakosság minél szélesebb körét bevonni az akcióba, kérjük Önöket, legyenek ebben partnereink. Előre is köszönjük segítségüket!”- mondta Dudinszky Anna Mónika

„Már harmadik éve veszünk részt ebben az akcióban, két éve meg is pályáztuk és Pest Vármegye legaktívabb iskolája címet is elnyertük. Nagyon örültünk neki. Idén Ökoiskola lettünk, így természetesnek tartom, hogy mi is a program részesei legyünk. A környezeti nevelés és fenntarthatóság, környezetünk szebbé tétele nálunk alapvető nevelési elv. A kollégáim és a gyerekek is nagyon aktívak ezen a területen, és szívesen tesznek Abonyért, a környezetünkért. Most is már megbeszéltük, hogy április 26-án mi is csatlakozunk a TeSzedd! Akcióhoz. Szülőket is próbálunk bevonni.” - mondta Tóthné Somodi Ildikó.

75 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak