Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.15 H.

Döntött a képviselő- testület: Önerőből 11 utcát újítanak fel

Lapunkat Pető Zsolt polgármester tájékoztatta

Abony Város képviselő- testülete 2024. március 27-i rendkívüli ülésén zárt napirendi pontként tárgyalta azt az előterjesztést melyben összesen 11 abonyi utca önerőből történő felújítása szerepel. A lakosság, az önkormányzati képviselők és az ABOKOM munkatársai javaslata alapján az alábbi legkritikusabb állapotban lévő belterületi utak felújítására kerül sor heteken belül.

Bem József utca, Wekerle Sándor utca, Bezerédi Imre utca, Damjanich János utca, Vajda János utca, Ady Endre utca, Névtelen utca, Méri István utca , Csokonai utca, Tomori Pál utca és Szilágyi Dezső utca.

A Damjanich János, a Vajda János és a Csokonai utca nem teljes hosszúságában kerül felújításra, jelen beruházás részét a legkritikusabb és a legbalesetveszélyesebb szakaszok képezik. Az utcák burkolatát mart aszfalt terítéssel és bitumenes bevonat képzésével készítik el. A beruházás becsült költsége mintegy 60 millió forint, mely a város költségvetésében biztosított, és önerőből finanszírozza a város. Összesen mintegy 2.200 méter hosszban és 7.800 m2-en történik meg a felújítás.

80 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak