Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.15 H.

Simogat-lak alapítvány beszámolója

Köszönjük az alapítvány munkáját!

Tisztelt Állatbarát!

Mindannyian tudjuk, hogy problémát okoz városunkban is az elhagyott, kidobott, elcsellengett kutyák befogás utáni sorsa. Eleinte szinte kivétel nélkül a Gyömrői Ebtelepre kerültek, ahonnan,

- chippel rendelkező kutya esetében – még esetleg vissza tudta kapni a tulajdonosa…

Ma már, az állatvédő civilek összefogása miatt, ez a folyamat megváltozott, saját költségen és saját idejüket áldozva fogadtak be magukhoz több kutyát is.

Ez a forma azonban a végtelenségig nem bővíthető, határt szabnak ennek is a költségek és a helyhiány.

Ezt ismerte fel a város két képviselője is 2019-ben és kiegészülve a már meglévő kutyabarátokkal, kutyamentőkkel, úgy határozott, hogy legkésőbb a ciklus végére létre kell hozni egy kidobott kutyák számára létrehozandó átmeneti szállás alapjait.

Ehhez azonban szükség volt egy hivatalosan működő alapítvány létrehozására, mely jogszerűen tudja majd az adományokat kezelni és lehetősége lesz pályázni az egyre inkább kialakuló országos állatvédelmi törvény értelmében megnyíló forrásokra.

Szerencsére a város és a képviselő-testület is támogatta elképzelésünket, ezért vásárolt erre a célra egy szép kis bekerített tanyát a külterületen, ahol minél hamarabb szeretnénk létrehozni az átmeneti szállást.

Közben sikerült az alapítványt is létrehozni és bejegyeztetni, így már jogszerűen fogadunk el adományokat és szervezünk gyűjtést.

A pénzösszegek kisebb részét eleinte arra használtuk fel, hogy az Abokom telephelyén lévő állatok számára megfelelő tápot vásároljunk, illetve támogattuk az Állatmentő Angyalkák működését is.

Jelenleg is támogatást adunk egyik tagunk által szalma, táp és orvosságok formájában is, hiszen tudjuk, hogy milyen komoly költséget jelent az állatok tisztességes ellátása. Magánemberként pedig tagjaink saját adományokat adnak a sürgős műtétekre átutalás formájában.

Jelenleg került beadásra az a kérelem, melyben kérjük azt a lehetőséget, hogy a város adja át a Simogat-lak alapítvány részére működtetésre a megvásárolt külterületi ingatlant és kis házat.

A terület egy csodás fás terület közepén terül el, amely lehetővé teszi a befogott és zaklatott állatok számára családba kerülésükig a megérdemelt nyugalmat és ellátást. Az ingatlan kitisztításra került, villany és víz is van a területen. Aszfaltos úton tudjuk megközelíteni.

Most már a fejlesztés, felújítás folyamatára készülünk. Szakértő segítségével alakítjuk úgy ki a kenneleket és szabad részeket, hogy azok legtöbb szabadságot adjanak az állatoknak.

Természetesen ehhez szükség lesz a város állatszerető lakóinak segítségére is, amiről máris tanú-bizonyságot adtak a COOP-os, és karácsonyi gyűjtés esetében is. A karácsonyi gyűjtés összege és a COOP ZRT 300.000 Ft-os támogatása már a számlánkon van és felhasználásra vár. Itt köszönjük meg a COOP ZRT-nek, hogy állandó támogatóként pénzadományával támogatja tevékenységünket.

A későbbiek folyamán szeretnénk majd bemutatni a helyet és miután elkészült a terv, bizonyos munkafolyamatokra segítőket keresni.

Addig is kérem, hogy figyeljék az oldalon megjelenő híreket és felhívásokat.

Ha szeretné támogatni az átmeneti szállás elkészültét, akkor a Simogat-lak Alapítvány

számlájára utalással megteheti. Bankszámlaszámunk: 11745004-24526931

Addig is soha ne feledjük, hogy: „ A kutyák azért teszik, amit tesznek, hogy örömet okozzanak nekünk vagy megvédjenek bennünket. Mást nem tudnak. És mi ugyanezzel tartozunk nekik.” -Robert Crais

Korbély Csabáné önkormányzati képviselő és Dudinszky Anna Mónika alpolgármester

47 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak