Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.03.06 Sze.

Király Zoltán abonyi származású tűzoltóról szólnak a hírek

Gratulálunk a munkájához!

Nevelési útmutató Király Zoltán tűzoltó őrmester, megbízott rajparancsnok kódexe szerint.

Avagy mit tesz a beavatkozás irányítója, ha éppen a ház falába csapódott autó okozta károkat akarja felszámolni, de a balesetben riadt, síró gyerekek is szereplőkké váltak?

Hát… természetesen megvigasztalja őket. Aztán alkut köt velük. Vagy fordítva. Előbb az üzlet, aztán a nyereség.

2024. február 10-én este két autó ütközött Dabason, a Szent István úton. Az egyik felborult, majd a kerítésen keresztül egy ház falába csapódott, az ott lévő gázvezetéket elszakította. Az elszakadt vezetékből ömlött a gáz. A balesetben érintett gyerekek nagyon megijedtek és sírtak.

Aznap Király Zoltán tűzoltó őrmester, megbízott rajparancsnok látta el a szolgálatparancsnoki feladatokat. Amellett, hogy irányította a mentési munkálatokat, a gyerekekkel is foglalkozott. Az egyik autó kis utasai eleinte nagyon féltek, aztán… Azt az egyezséget kötötték, hogy ha a gyerekek nem sírnak és bátrak lesznek, hagyják magukat megvizsgálni, akkor ellátogathatnak a tűzoltóság legtitkosabb helyiségeibe is.

A biznisz nagyon bejött a kicsiknek, úgy váltak el egymástól, hogy mind a két gyermek tűzoltó lesz.

A következő „A” szolgálati napon egyikük, Márk a szüleivel meglátogatta a tűzoltókat, akik nagyon finom tortát és egy rajzot, valamint kedves mosolyt kaptak tőle. A testvére, Marci nem tudott eljönni, mert időközben lebetegedett.

Márk kipróbálhatta a tűzoltó autót, megnézte a felszereléseket, és lepacsizott a hőseivel.

Márk, te is hős vagy, ugye tudod?

Fotók: Dabas HTP

104 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak