Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.27 K.

XXI.Sportbál - Díjátadó és Polgármesteri köszöntő

Ismerjék meg a díjazottakat

Díjazottak, méltatások

Február 24-én rendezték meg Abonyban a Varga István Városi Sportcsarnokban a XXI. Városi Sportbált. Köszöntőt mondott Pető Zsolt, Abony Város polgármestere.

A díjakat átadta: Pető Zsolt polgármester, Dr Egedy Zsolt alpolgármester, Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke, Krupincza János önkormányzati képviselő, Kovács László a Városfejlesztési Bizottság elnöke, Krupincza János önkormányzati képviselő.

A rendezvényen fellépett és konferált Szebeni Szilvia énekművész. Az ünnepélyes díjátadón az alábbi méltatásokat olvasta fel Szebeni Szilvia:

Montágh DSE – Abonyi Birkózó Club közös díját veheti át egy abonyi fiatalember.

A Diák I.-es korosztály országos szabadfogású Bajnokságán országos Bajnok lett. Diák II.-es szabadfogású országos Bajnokságon bronzérmet szerzett. A Diák I.-es korosztály országos kötöttfogású Bajnokságán országos bajnoki címet szerzett. A Kiskun Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen aranyérmes, Farkaslakán a Székely Virtus Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen 30 kg-ban az első helyen végzett. A Diák II.-es korosztály szabadfogású Diákolimpiai Döntőn 29 kg-ban Diákolimpiai Bajnok lett. A Diák II.-es kötöttfogású országos versenyen is aranyérmet szerzett.

Ő pedig nem más, mint Horváth János.

Gyulai DSE

A 8.b osztályos tanuló a nyolc év alatt számos sportversenyen sikeresen képviselte a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolát. A mezei futócsapat oszlopos tagja, a Kinizsi Sportnapokon több érmes helyezést is szerzett, a helyi úszóversenyeken minden alkalommal dobogós helyen végzett és ezzel dicsőséget szerzett az iskolának. A Fergeteg Triatlon SE versenyzője. A sporteredmények mellett jeles tanulmányi eredménnyel is rendelkezik.

Ő pedig nem más, mint Major Gábor 8. b. osztályos tanuló

Kinizsi DSE

A Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziumának angol nyelvi tagozatán 10. évfolyamos tanuló. A Ceglédi KKSE játékosaként az U18-as ll. osztályú csapat meghatározó játékosa, jelenleg a második helyen állnak a bajnokságban, de reméljük, hogy a szezon végén bajnoki címet ünnepelhet! 2023-ban strandkézilabda diákolimpián Berci vezetésével megyei 3.helyezést ért el a Kinizsi csapat, ezáltal bejutott az országos döntőbe, ahol országos 9. helyen végeztünk, ahol szintén vezére volt az iskolai csapatnak! Tanulmányi eredménye: 4,43 volt félévkor. A Kinizsi DSE mind tanulmányi mind sportteljesítményét példaértékűnek tartja.

Ő pedig nem más, mint Dénes Bertalan

Somogyi DSE

II. korcsoportos lány atlétika többpróba csapat tagjai

A Somogyi Imre Általános Iskola a 2022-23-as tanévben is számos diákolimpiai versenyen indult elsősorban kézilabda, atlétika, labdarúgás, úszás sportágakban. Közülük a legjobb eredményt a II. korcsoportos lány atlétika többpróba csapat érte el. Az országos döntőben a 3. helyen végeztek, ahol 22 csapat legjobb sportolói versenyeztek egymással távolugrás, kislabdahajítás, 60 méteres síkfutás és 4x100 méteres váltófutás versenyszámokban. A sok munkának meg lett a gyümölcse: a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A csapat tagjai: Bakos Lilla, Juhász Jázmin, Lipák Rubina, Schwarczenberger Zoé, Tatár Bolda, Uhrin Anasztázia Renáta

Felkészítő testnevelő: Szabó Linda

Abonyi Sakk Egyesület

Az Abonyi Sakk Egyesület egyik legstabilabb versenyzője. A ver-senyek szervezésében aktív részt vesz. A fiatalok sakkoktatásába is bekapcsolódott. Éves teljesítménye alapján többször volt a csa-pat legjobb pontszerzője és játékára mindig lehetett számítani. Küzdőszelleme és lelkesedése példaértékű.

Az év sakkozója: ifjabb Lőrinczy László.

Az Abonyi Torna és Akrobatika Klub sportolói következnek

Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub színeiben három kivételes fiatal, Antal Zille, Habony Dorina és Szabados Szabina részesülnek a kiemelkedő elismerésben. Az elkötelezettség és a kitartás példaképeiként, éveken keresztül hűséges tagjai voltak az egyesületnek. Munkájuk során példamutató precizitással és szorgalommal álltak a sport iránt, állandóan törekedve a legjobbra. Kitartásuknak köszönhetően az idei évtől mindhárman az A kategóriás versenyrendszerben indulnak, ahol legjobbak között kell majd helytállniuk. Munkájukhoz sok sikert kívánunk.

Abony Kupa

Gyerek páros: Habony Dorona 1. hely

Ifi lány hármas: Antal Zille- Szabados Szabina 2. hely

Sunshine Kupa Balaton:

Freestyle gyerek kategóriában: Habony Dorina 1. hely

Ifi lány hármas: Antal Zille- Szabados Szabina 2. hely

FTC Viktória Kupa:

Freestyle gyerek kategóriában: Habony Dorina 1. hely

Serdülő párosban: Szabados Szabina 1. hely

Mikulás Kupa

Freestyle gyerek kategóriában: Habony Dorina 1. hely

Freestyle gyerek páros kategóriában: Antal Zille 1. hely

Serdülő párosban: Szabados Szabina 1. hely

Az Abonyi KD FC sportolói következnek. Labdarúgóink közül a következő sportolókat szeretnénk kitüntetni.

U7

Már két éve tagja az egyesületnek. Szorgalmas, tehetséges kisfiú. Csapattársai kedvelik, mert példamutató magatartásával és a labdarúgás szeretetével utat mutat az edzéseken és a mérkőzéseken. Ő nem más, mint Hadházi Noel.

Edző: Vigh Zoltán

U8

Még nincs egy éve, hogy a csapat igazolt labdarúgója lett. A tehetségét már az első edzések után nem lehetett nem észrevenni. Szinte azonnal a csapat meghatározó tagjává vált, korát megelőző érettséggel oldja meg a feladatokat edzéseken és mérkőzésen egyaránt. Kiemelkedő szorgalma, tanulási vágya, társaival való baráti kapcsolata az egész csapat számára példamutató. Nem nehéz megjósolni, hogy még sokat fogunk hallani róla. Az U8-as korosztály díjazott labdarúgója Valkó Gergő!

U9-10-11

Az Abonyi KID FC korosztályos edzőjeként újra ki kell emelnem azokat a gyerekeket, akik teljesítményük, kitartásuk és a fejlődésük alapján megérdemlik, hogy ma őket ünnepelhessük csapatuk legjobbjaként. Természetesen edzőként a tanulmányi eredményeket is nézem, ami nagyon fontos. Nem volt könnyű dolgom mivel ezen feltételek alapján többen is állhatnának itt. Szerencsés vagyok, mivel három korosztályból három gyereket is kiemelhetek.

Először az U9-es korosztályból szeretném kiemelni Mucsi József labdarúgót, aki kitartásával és sok munkával, elszántságával és példás edzés látogatással rengeteg gyakorlással kiemelkedő a korosztályból. Ezek mellett a tanulmányai is kiemelkedőek. Joci nélkül a jobb szélső poszttal bajban lennénk. Remek gólpasszokat láthatunk tőle. Joci csak így tovább! Gratulálok!

Edző: Gábor Artúr

Az U10-es korosztálynál szeretném kiemelni Kállai Norbert labdarúgót. Norbi az 1 évvel nagyobbak között edz és játszik, de itt is kiemelkedő a teljesítménye. Kitartása és edzés látogatottsága példás. Technikai és mentális teljesítménye példás! Ezek mellett a tanulmányai is kiemelkedőek. Norbi egy olyan játékosa a csapatnak aki több poszton is bevethető. Legtöbbször támadó poszton játszik nagyon eredményesen. A meccseken nagyon sok góllal örvendezteti meg a csapatot. Gratulálok

Edző: Gábor Artúr

Az U11-es korosztálynál egy olyan gyereket szeretnék kiemelni aki az elmúlt másfél évben nagyon nagy változáson ment át! Ő Mucza Zétény, Zéé ahogy én becézem, mentálisan, fizikálisan és technikailag is hatalmasat fejlődött. A korosztály nagy része kettő vagy három éve már járt edzésekre, mikor ő eldöntötte, hogy elkezdi a labdarúgást. Ezért hátrányból indult a lemaradás miatt. De ő ezt a hátrányt a kitartásával és elszántságával mostanra behozta. Szinte minden edzésen ott volt és rengeteg energiát belefektetett, hogy utolérje a társait. Ami sikerült is neki! A tanulmányai is kiemelkedőek. Zétény szélső támadó poszton játszik. Remek cseleivel erősíti csapatát. Gratulálok

Edző: Gábor Artúr

U13

Az idei szezonban nehéz volt a választás, hiszen magához képest mindenki rengeteget fejlődött. Ugyanakkor a csapatban volt néhány kiemelkedő teljesítmény, ami hozzásegített a jó eredményekhez. Aki a díjat kapja igazi vezéregyéniség mind a pályán mind a pályán kívül. Rendkívül alázatos, szerény és szorgalmas. Ő nem más, mint Fekete Csaba Kevin.

Edző: Szűcs Bence és Angyal László

U15 lány:

Első alkalommal választhatunk a KID FC életében lány labdarúgót a sportbálok történetében, ami egy újabb mérföldkő a klub életében. Másfél éve amikor kilenc lánnyal elindult ez a csapat sokan nem gondolták volna, hogy idáig is eljutunk. A választás nem volt egyszerű. Több játékos is megérdemelte volna ezt a rangos elismerést, de dönteni kellett. A döntésem egy olyan labdarúgóra esett, aki a tavalyi évben a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Pályán és azon kívül is vezéregyéniségnek számít. A védelem egyik, ha nem a legfontosabb tagja. Az év lány labdarúgója: Fajka Léda.

Edző: Boros Zsolt

U16

Az U16-os csapatban a választás egy kicsit könnyebb volt, hiszen volt egy játékos, aki nagyon kiemelkedett. Nem véletlen, hogy már az ifi csapatban is bemutatkozott és hogy ő a csapatunk kapitánya. Hozzáállása példamutató és irányt mutat a többieknek, hogy kemény munkával mennyi mindent lehet elérni. Ő nem más, mint Mátyás Botond.

Edző: Szűcs Bence és Angyal László

Ifi:

Közel öt éve a csapatunk tagja, aki egy nagyon szerény és rendkívül alázatos játékos. Példamutató ahogyan edzéseken dolgozik és mindig alárendeli magát a csapat érdekeinek. Mikor először jött edzésre mezőnybe szeretett volna játszani, de erről gyorsan lebeszéltük, így lett ő a csapat kapusa. A korábbi években epizódszerepeket kapott, de türelmes volt, így mára a csapat első számú hálóőrévé vált. Nagyon bízunk benne, minden képessége megvan ahhoz, hogy a tavasszal valami emlékezeteset alkosson. Ő nem más mint: Bende Norbert

Edzői: Némedi Tivadar, Szabó Milán

Felnőtt:

A felnőtt csapat egyik legmeghatározóbb játékosa. Technikás, hihetetlenül gólérzékeny, aki hétről-hétre óriási áldozatokat hoz a labdarúgásért és azért, hogy csapatával minél eredményesebben tudjon szerepelni. Egy nagyszerű ember, igazi győztes típus, aki egyszerűen nem tud veszíteni, mindig mindent meg akar nyerni és a legjobb szeretne lenni abban, amit csinál. Hosszú idő után, játékosedzőként ő jutotta fel a Pest Vármegyei másodosztályba az egyesületet, ahol jelenleg 9 góllal termékeny részt vállal a csapat céljainak elérésében. Ő nem más mint: Szepesi Bence

Edzője: Némedi Tivadar

Az idei évben kispályás labdarúgó csapatnak is adunk át elismerést. Kiemelkedőt nyújtanak nem csupán a pályán versenyezve, tornákon indulva, hanem szervezőként is maradandót alkotnak, hírét viszik ezzel Abony városának és népszerűsítik a labdarúgás sportágat. Országos labdarúgó tornákat szerveznek, melyek nagyon népszerűek az induló csapatok körében. Köszönjük szépen!

Év kispályás labdarúgó csapata nem más, mint a Gelbert ECO FC SE

Birkózás

Mező Olívia: A Diák I.-es korcsoport leány országos Bajnokságán 3. helyezett, ugyanebben a korosztályban az országos Diákolimpiai döntőn a 2. helyezést érte el. A Budapesten rendezett nemzetközi szabadfogású és leány versenyen 42 kg-ban 3. helyezett lett. Farkaslakán a Székely Virtus Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen 48 kg-ban aranyérmet szerzett. Az országos diák leány csapatbajnokságon az általa is erősített Abonyi Birkózó Club a 7. helyen végzett. Olívia szorgalmasan edz, a versenyeken kiválóan szerepel.

Rajki-Kocsis Niobé: A Diák I.-es korosztály leány országos Bajnokságán 46 kg-ban a 3. helyen végzett. Korosztályában az országos Diákolimpiai döntőn 50 kg-ban bronzérmet szer-zett. Farkaslakán a Székely Virtus Kupa Nemzetközi sza-badfogású versenyen 48 kg-ban ezüstérmet szerzett. Az or-szágos diák leány csapatbajnokságon az Abonyi Birkózó Clubot erősítve a 7. helyen végzett a csapat. Niobé szorgal-masan edz és a versenyeken is oda teszi magát.

Terék Gerda: A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián készül már több éve. Az U20-as női válogatott tagja, rendszeresen jár külföldi edzőtáborokba, versenyekre. A Felnőtt női országos Bajnokságon 57 kg-ban 2. helyezett lett. Az U20-as korosztály női országos Bajnokságán 57 kg-ban 1. helyezett lett. A Spanyolországban megrendezett U20-as Európa Bajnokságon 2. helyen végzett. A Jordániában lebonyolított U20-as Világbajnokságon a 3. helyezést szerezte meg.

Sillei Janka: A Diák I.-es korcsoport leány országos Bajnokságán 42 kg-ban 1. helyezett lett. A Kaposváron megrendezett U15-ös korosztály Európa Bajnokságán 39 kg-ban Európa Bajnok lett! A Budapesten rendezett nemzetközi szabadfogású és leány versenyen 42 kg-ban aranyérmet szerzett. A Diák I.-es korosztály országos Diákolimpiai döntőjén 42 kg-ban Diákolimpiai bajnok lett. Janka szorgalmasan, nagyon fegyelmezetten edz és a versenyeken is nagyon jól szerepel.

Donkó Lehel: A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia tagja. Az U15-ös korcsoport országos szabadfogású Bajnokságán országos Bajnoki címet szerzett. A Lengyelországban megrendezett szabadfogású nemzetközi versenyen ezüstérmes lett. Az U15-ös kötöttfogású országos Bajnokságon 3. helyezést ért el. A Kolozsváron tartott nemzetközi versenyen szintén 3. helyezett lett a szabadfogásban. Farkaslakán a Székely Virtus Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen 60 kg-ban aranyérmet szerzett. Az U15-ös korcsoport országos szabadfogású Diákolimpiai Döntőjén 62 kg-ban Diákolimpiai bajnok lett. A Pozsonyban rendezett nemzetközi szabadfogású versenyen aranyérmet szerzett. Lehel a szorgalmasan elvégzett edzésmunka mellett kiválóan teljesít az iskolában is.

Baksa Bence: A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendéke volt. Az U20-as korosztály szabadfogású országos Bajnokságán 125 kg-ban 3. helyezést ért el. Bence kiválóan tanul és az edzéseken is odateszi magát.

Horváth György: Az U15-ös kötöttfogású országos bajnokságon 3. helyezett lett. A Kiskun Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen aranyérmes lett. A Szerbiában rendezett nemzetközi versenyen 3. helyezést ért el. Farkaslakán a Székely Virtus Kupa Nemzetközi szabadfogású versenyen ezüstérmet szerzett. Az U15ös szabadfogású Diákolimpiai országos döntőn 3. helyezett lett. György az edzéseken fegyelmezetten, szorgalmasan teljesít.

A JUDO sportág következik

Az edzéseken való alázatos munkájukkal, példamutatásukkal érdemelték ki a díjat, melyet az edzéseken és a tavalyi évben megrendezett versenyeken is megmutattak, ezzel pedig az első érmüket zsebelték be sportágukban. A díjakat kapják: Mészáros Lőrinc, Mészáros Álmos

Abonyi Lovas Klub Egyesület díjazottja következik.

2020- ban és 2021- ben Országos Bajnok C kategória egyesfogatban, 2022- ben Országos 2. helyezett C kategória egyesfogatban. Tavaly Tápiószentmártonban az OB döntőben csapatban az 1. helyen végzett csakúgy, mint az előző évben. Ő nem más, mint Mikus László sporttárs.

Erős emberek kategóriában két fiatalembert díjazunk, akik a következő eredményeket érték el:

Jancsovics Tivadar ERŐS EMBER versenyek: Kiskunhalas 4. hely. Szeged 3.hely, Hódmezővásárhely 4.hely. Algyő 1. hely. Kiskunmajsa 1. hely. Kenderes 3.hely. Rákóczifalva 5.hely. Kun-szentmárton 6.hely. Jászárokszállás kamionhúzó kupa 1.hely. Hernád kamionhúzó OB 3.hely. páros 10 hely. Győr mozdony-toló OB 1.hely. Budapest fogás erő OB 2.hely. Duna-Tisza baj-nokság 5 forduló alapján 1.hely.

Temesközi Kovács Zoltán ERŐS EMBER versenyek: Kiskunhalas 7. hely. Szeged 6 .hely. Hódmezővásárhely 6.hely. Algyő 2. hely. Kiskunmajsa 3. hely. Kenderes 8.hely. Rákóczifalva 8.hely. Kunszentmárton 8.hely. Hernád kamionhúzó OB 6.hely. Győr mozdonytoló OB 4.hely. Budapest fogás erő OB 3.hely. Duna-Tisza bajnokság 5 forduló alapján 3.hely.

A kézilabda sportág díjazottjai következnek

U12 Juhász Jázmin

Jázmin az edzéseken és a mérkőzéseken mindig törekedett, hogy maximális teljesítményt tudjon nyújtani. A csapat egyik húzó embere. Idősebb játékosok ellen is bátran cselezik és beugrik két ember közé. Védekezése is kemény és agresszív. Jázmin nem csak a pályán fogja össze a csapatot, hanem kívül is. Egy irányító az edző jobb keze. Ha valamit megbeszélünk, vagy gyakoroltuk edzéseken, akkor azok vissza szoktak köszönni a mérkőzéseken.

U13:Domoszlai Zóra

Az U13-as korcsoportban versenyző lányok köréből négy játé-kos az, aki fordulóról-fordulóra a mérkőzések zömét végig játsza. Így a választás közülük történt meg. A díjazott játékosunk beálló pozícióban játszik, kiemelkedő telje-sítményt nyújtott az őszi fordulókban. Az elismerést Domoszlai Zóra érdemelte ki.

Zóri szorgalma, hozzáállása az edzéseken és a mérkőzéseken ki-magasló. Mindig stabil teljesítményt nyújt. Az elmúlt évben sokat fejlődött technikailag, amit eredményesen tud kamatoztatni a meccseken. Védekezésben az egyik leghatékonyabb játékosa csa-patunknak. Ahol szükség van rá, ott egyből besegít társainak. Az elmúlt öt forduló 10 mérkőzését végig játszotta, és támadásaink befejezésében eredményesen vett részt. Stabil játékos az U14-es csapatnak is. Fiatal kora ellenére ő is tagja a IV. korcsoportos Ké-zilabda Diákolimpián versenyző csapatnak. A sok-sok edzésen kívül az iskolai tanulmányait is kiemelkedően teljesíti, valamint kulturális rendezvényeken képviseli iskolánkat. Bízunk benne, hogy elszántsága kitart a további évekre is! Szere-tettel gratulálunk Zórinak a megérdemelt elismeréshez!

U14:Majercsik Regina

Az U14-es korcsoportban versenyző lányok közül idén sem volt egyszerű a választás. A döntés egy átlövő poszton játszó, kimagasló teljesítményt nyúj-tó játékosra esett. Ő pedig nem más, mint Majercsik Regina.

Regina szorgalmasan, kitartóan dolgozik az edzéseken. Az első félévben a mérkőzéseken is a legjobbat próbálta kihozni magából. Az elmúlt egy évben sokat erősödött fizikálisan és fejlődött tech-nikailag. Az edzői utasításokat, tanácsokat maradéktalanul betart-ja. A meccseken rendkívül jó lövő százalékot produkál. Hétméte-reseket általában hibátlanul értékesíti. Védekező munkája társai-val összhangban nagyon jól működik. A délelőtti három testne-velés órán kívül, négy délutáni edzés állandó résztvevője. Tehet-ségét már a nagyobbak között is megmutathatta, hiszen a múlt hé-ten a IV. korcsoportos lányok Kézilabda Diákolimpiáján kezdő játékosként szerepelt. Bízunk benne, hogy nagyon sokáig megma-rad a kitartása, küzdeni akarása. Szeretettel gratulálunk Reginának az elismeréshez!

U17:Gócsa Lili

U 17 ( serdülő ) csapatunk gálán díjazott játékosa Gócsa Lili. Lili a serdülő csapat csapatkapitánya mely titulussal járó feladatát tö-kéletesen. Lili a leg atletikusabb a csapatban, mozgáskordinációja kimagasló. Sok oldalóságát jellemezi, hogy két egymástól igen-csak eltérő beálló, és irányító poszton is kiválóan teljesít. Példa értékű a szorgalma, az edzéslátogatottsága. Két fronton is ( serdü-lő és felnőtt ) szinten is képviseli az Abonyi Kézilabda Klubbot. A serdülőben 12 mérkőzésen 66 gólt, a felnőtt mezőnyben, 6 mérkőzésen 5 gólt lőtt. Játékosunk legnagyobb erénye, a hihetet-len teherbírása, és akaratereje.

Felnőtt:Batta Fruzsina

A 2023/24 szezonra megalakult felnőtt csapat játékosai közül a gálán az irányító játékost Bata Fruzsinát jelöljük. Fruzsi az a já-tékos aki nem ismer irgalmat már az első edzéseken látszott, hogy ő nem hobby szinten űzi ezt a sportot, hanem neki az élete része. Hihetetlenül elszánt, ha az edzésen egymás közt játszunk ő ott is úgy teljesít mintha olimpiai döntőt játszana. Minden mérkőzésen a maximumot nyújtotta, ő adja a csapatunk mozgásának ritmusát. Apróbb termete ellenére is az egyik legkeményebben védekező játékosunk. Fruzsi olyan fizikai állapotnak örvend, ami mögött természetesen rengeteg munka van, hogy akár három mérkőzést is le tudna játszani egymás után. Fruzsi 9 mérkőzésen 50 gólt szerzett

A Fergeteg Triatlon SE sportolói következnek

Budai Bodza: Az idei évben lesz gyermek korcsoportos sportoló, a Triatlonos csapat tehetséges és szorgalmas tagja, a triatlon versenyeken re-mek taktikájával az élmezőnyben végez. Tavalyi újonc korcsoportban Tereptriatlon, Terepduatlon OB-n ezüstérmet szerzett, Futapestes terepfutóversenyeinek dobogós helyezetteje.

Falusi Léla: Gyermek korcsoportos sportoló, tehetséges, szorgalmas, példamu-tató versenyző. Eredményei: Duatlon ranglista Szolnoki versenyén 5. helyezett, Futapestes terepfutóversenyek dobogós helyezettje, a Régiós Úszódiákolimpián mellúszásban és gyorsúszásban do-bogós helyezést ért el, csapatban az Országos Döntőbe jutott a Somogyi Iskola csapatával

Sass Vivien: Ifi korcsoportos versenyző. Kiemelkedően szorgalmas, minden edzésen aktivan részt vesz. Eredményei: Magyarország jó tanulója, jó sportolója, Duatlon Ranglista Aranyjelvényes sportoló, Futapest terpfutóversenyek dobogós helyezettje. 2023-ban összesítettben a ranglista hosszú távján 3. helyezett lett.

Az év testépítő bajnoka Zelei Gábor

Gábor országos és nemzetközi eredményei alapján kiemelkedő teljesítményével érdemelte is a címet. Gábor igazi közösségépítő abonyi fiatalember, aki aktív segítője, korábban tagja annak az Abonyi Kocsitoló csapatnak, mely a Nemzeti Vágta döntőjében első helyen végzett. Spanyolországban amatőr olimpia Masters kategóriában 4. helyen és regionálban 6. helyen zárt. Ausztriában Mens physique 2 kategóriában versenyzett. Master 35+ és Open Classic A /ez a 173 cm alattiak versenye /. A végén a kategória győztesek is versenyeztek es ezt is megnyerte. Budapesten rangos versenyt nyert, HBPF Európa Bajnokságon két ezüstérmet is nyert.

Év Edzője díj átadása következik. Egy olyan Hölgy kapja idén, akinek az élete a sportja, és az, hogy családtagjainak, tanítványainak is átadja azt a hatalmas kitartást és testi, lelki erőt igénylő tudást, elszántságot, mely benne van. Nem véletlen, hogy az országos szakszövetség is az év edzőjévé választotta őt a tavalyi évben. Ő a Fergeteg Triatlon SE vezetője, aki duatlonban is nagyot alkotott, hiszen fia, Soós Gergő hatalmas sportsikereket ért el. Ő nem más, mint Medveczky Edit

A Nagybonyi Íjászok sportolói következnek:

1. A Nagyabonyi Íjászok HSE tehetséges és kitartó díjazottja az elmúlt évben 14 alkalommal állt dobogóra. Eredménye 3 második és 11 első helyezés. A 2023. évben háromszoros magyar bajnok és nemzeti bajnok lett, első osztályú minősítésű íjász versenyző. A Romániában megrendezett európa bajnokságon ezüstérmet szerzett. Alig egy hónapja a Várpalotán megrendezett terem íjász Országos Bajnokságon megvédte magyar és nemzeti bajnok címét. Az abonyi íjászok négyszeres magyar bajnoka Flammer Csenge.

2. A Nagyabonyi Íjászok HSE díjazottja évek óta az abonyi egyesület egyik legeredményesebb fiatal versenyzője. Az elmúlt évben 13 alkalommal állhatott a dobogóra. Eredménye 1 harmadik 5 második és 7 első helyezés. A 2023. évben kétszeres magyar bajnok és nemzeti bajnok lett, első osztályú minősítésű íjász versenyző. A Romániában megrendezett Európa bajnokságon ezüstérmet szerzett. Alig egy hónapja a Várpalotán megrendezett terem íjász Országos Bajnokság második helyezettje. Az abonyi íjászok kétszeres magyar bajnoka Hamar Adrienn.

3. A Nagyabonyi Íjászok HSE díjazottja az elmúlt évben 14 versenyen indult. Kitartásának, szorgalmának és küzdőszellemének köszönhetően minden alkalommal dobogóra állt. Eredménye 1 harmadik, 3 második és 10 első helyezés. A 2023. évben nemzeti bajnok és a történelmi íjász európa bajnokság győztese. Alig egy hónapja a Várpalotán megrendezett terem íjász Országos Bajnokságon ismét nemzeti bajnok és első helyezett lett. Abony Európa bajnok íjásza Berkes Ákos.

 

Pető Zsolt polgármester köszöntője a XXI. Városi Sportbál alkalmából

Február 24-én a XXI. Városi Sportbálon Pető Zsolt polgármester mondott ünnepi köszöntőt a Varga István Városi Sportcsarnokban.

„Mi mást is tehet a város, minthogy a sportolók mellé áll. és a mindennapokban segíti az egyesületek működését. Működési támogatással, azért, hogy ilyen csarnokban, a műfüves pályán, kint a labdarúgó pályán vagy a Mikes tónál edzhessenek, sportolhassanak és készülhessenek a bajnokságra, versenyekre. Ebben segítjük a mindennapokban őket, emellett próbálunk azért mindent megtenni, hogy hogy ezek a létesítmények, melyeket felsoroltam, korszerű körülményeket biztosítsanak Mindannyiunk számára. Ezért történt számtalan fejlesztés az eltelt időszakban. Megépült a birkózócsarnok, mely Varga János a Nemzet sportolója, Olimpiai-, Világ-, és Európa Bajnok birkózónk nevét viseli. Megépült a Mikes- tó körül a futókör, a bringa pálya, megújult a műfüves pálya, és hamarosan, ebben az esztendőben megújul a sportcsarnok is. Számos terület van, ahol a mindennapok mellett megpróbálunk előrelátóan tenni azért, hogy az abonyi sportolóknak nagyon sok örömteli pillanatot adhassunk, melyért tőlük nagyon sok örömteli pillanatot kaphassunk vissza.

Egy képviselőtársamtól gyakorta meghallgatom azt, hogy vegyem tudomásul, hogy a történelem nem velünk kezdődött. Erre én azt válaszolom, hogy igen, a történelem nem velünk kezdődött, viszont velünk, ezzel az új városvezetéssel egy új történelem kezdődött. Egy olyan új történelem, ahol a városban mindenki, a sportolók és a városvezetők örömteli pillanatokat szerezhetnek egymásnak és még ha izzadunk is a mindennapokban, de a szemünk mindig örömmel lángol. Teszünk azért, hogy ez a város, mindannyiunk közös otthona a közös katedrálisunk legyen. Ennek a katedrálisnak a neve ABONY.

Örömmel köszöntök itt mindenkit a sportgálán, örömmel adom majd át a kitüntetéseket sportolóinknak. Mindörökre égjen bennünk a Hajrá Abony kiáltás! Mindörökké!”- mondta el beszédében Pető Zsolt polgármester.

149 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak