Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.24 Sze.

Anika- Interjú

Interjú a Kinizsi Interjú a Kinizsi Pál Gimnázium ösztöndíjas diákjával, Anikával. 

Ahogyan arról lapunk beszámolt, a közelmúltban Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszony megalapította az úgynevezett Kinizsi ösztöndíjat, mely fél éves segítséget jelent a Kinizsi Pál Gimnázium legjobb tanulójának. Alpolgármester asszony év elején már megajándékozta az iskola javaslata alapján legjobbnak választott diákot, Lengyel Annát. Az iskola végzős tanulója havi 20 ezer forintot, összesen 120 ezer forintot kapott. Február 2- án átadásra került a második ösztöndíj is, szintén Lengyel Annának, azaz Anikának.

Ez alkalomból lapunk interjút készített a kitüntetett diákkal, Lengyel Annával, aki az általános iskolai tanulmányait a Gyulai iskolában végezte a gimnázium előtt. Megtudhattuk, hogy Anika Egerben szeretné folytatni tanulmányait az Eszterházy Károly Egyetemen, Óvodapedagógus szakon.

„Tizedikes voltam, amikor az Educatio Kiállításon voltam Budapesten és körbe néztem. Ez tetszett meg nekem a legjobban, ezért döntöttem úgy, hogy mindenképpen oda szeretnék felvételt nyerni, még akkor is, ha elég messze van innen. Kollégiumba szeretnék menni, családomban nincsen pedagógus. Azért is választottam a Kinizsi Pál Gimnáziumot, mert közel van, nem kell utazni, de ha ezt félretesszük, el kell mondanom, hogy a nyelvoktatás nagyon vonzó volt. A nulladik, nyelvi előkészítő év volt a legjobb évem.

Nagyon szerettem, aki szereti az angol nyelvet annak tökéletes választás. Úgy érzem, hogy felkészítettek. Nulladikban le tudtam tenni a középfokú nyelvvizsgát. Előny még, hogy kicsi az iskola, így kisebb csoportokban tudunk dolgozni, tanulni. Már 11. osztálytól vannak emelt óraszámban tanult tantárgyak, az amúgy is alacsonyabb létszám mellett, itt még kevesebben vagyunk. Nagyon szerettem itt az angolt és a társadalomismeretet tanulni, ez egy modultantárgy, mely társadalomismeretből, gazdasági ismeretekből és pszichológiából áll. Ebből fogok érettségizni, itt nincsen írásbeli, ez a sajátossága, hanem egy projektumunkát kell készítenem. Ennek a témája is a digitális oktatás, címe: Digitális oktatás közelről. Ahogyan készítem az interjúkat, azt látom visszajelzésnek, és én is azt érzem, hogy a digitális oktatást nagyon jól meg tudtuk oldani itt az iskolában. A tanárok is a kezdeti nehézségeken maximálisan felül tudtak kerekedni. Mind a tanárok, mind a diákok remekül át tudtak állni a digitális oktatásra.

Az is előny, hogy mindenki ismer mindenkit, mert ez egy kis iskola, így könnyebb óra után odamenni a tanárokhoz kérdezni, ez így sokkal személyesebb. A közösségi élet nagyon jó a Kinizsiben. Az osztályfőnök elhívott magához bennünket és kenyérlángossal vendégelt meg bennünket. Most facebookon keresztül szervezzük a dolgokat az osztályban. Például a tablófotózást is így, sajnos előreláthatólag kicsi az esélye, hogy lesz ballagásunk, de nagyon bízom is benne, hogy azt végül mégis megtarthatjuk.

Kicsi az iskola, a szünetekben is kisebb csoportok össze tudnak ülni. Zenét hallgatunk, közösen ebédelünk. Szerettem a személyes együttléteket, így ezek nagyon hiányoznak. A felsőbb és alsóbb évesekkel is nagyon jó a kapcsolatunk. Együtt vannak sokszor testnevelés óráink. Így van, hogy nem is osztály szinten, hanem akár évfolyamokon is átívelő barátságok születnek. Szeretem Abonyt, de kicsit már elvágyom innen, érdekelnek új dolgok. Nagyon rosszat tett, hogy jött ez a vírushelyzet. Úgy érzem, kezdtek már beindulni dolgok, így a karácsonyi, adventi falu. Arra még nem volt példa, hogy ilyen jó közösségi programok legyenek, ahova én hétköznap csak úgy bejöttem volna. Mindig vagy Ceglédre vagy Szolnokra mentem adventezni, de jó volt ez így. Kijöttünk a gimiből, ami nagyon közel volt, és máris itt voltunk a karácsonyi faluban.

Az ösztöndíj, amit alpolgármester asszony adományozott, nagy segítség volt. Júliusban kaptam meg az elsőt, így a júliusit és augusztusit az iskolakezdésre el tudtam tenni. Tanszereket vettem, és olyan szempontból is nagy segítség ez nekem, hogy elkezdtem eltenni ebből az összegből, és tudom azt, hogy ha elmegyek továbbtanulni, akkor lesz majd mihez nyúlnom. Segítség volt, nagyon szépen köszönöm! Ezúton szeretnék köszönetet mondani tanáraimnak is, akik segítették tanulmányaimat. Azt mondták, hogy nem kell aggódnom, sikerülni fog a felvételim!”- mondta el lapunknak Lengyel Anna.

Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében ezúton is kívánunk sok sikert Anikának! LV

921 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak