Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.18 Cs.

Ülésezett a képviselő- testület

Beszámoló a január 15-én tartott rendkívüli ülésről

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete január 15-én rendkívüli ülést tartott, melyen döntés született egy újabb nagyobb volumenű pályázat benyújtásáról. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében a Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetésre került az 1652/2021. (IX. 21.) számú kormányhatározatban szereplő éves fejlesztési keret alapján a „Helyi humán fejlesztések” című pályázat, melyben Abony is indul. A pályázat benyújtását számos egyeztetés előzte meg a konzorciumi civil szervezetekkel, valamint az érintett szakemberekkel.

Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti és az Abonyi Tarkaborjú Hagyományőrző, Kulturális, Turisztikai Egyesület egészen biztosan részt vesz majd a projektben, amennyiben nyer a benyújtott pályázat.

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde, Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsőde, Abonyi Gyöngyszemek Óvoda, Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, Kék Madár Jóléti Alapítvány, mint egyéb, projekt keretében együttműködő intézmények, szervezetek veszek részt majd a pályázatban.

Abony Város Önkormányzatának képviselő-testülete tárgyalta az Abonyi Birkózó Club kérelmét és pozitív elbíráslásban részesítette.

Abony Város Önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Varga János Birkózócsarnok térítésmentes használata során felmerülő közüzemi díjainak megfizetését százalékos arányban átvállalja az Abonyi Birkózó Clubtól, 2024. február 01.napjától –2024. december 31. napjáig.

Dr. Gráf Zsuzsanna háziorvos benyújtott kérelmét is pozitívan bírálta el a testület. Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dr. Gráf Zsuzsanna háziorvosi szolgáltatónak a rendelési idő módosítására vonatkozó kérelmében foglaltakat tudomásul vette, mely szerint a praxisközösséghez csatlakozik.

A rendelési idő és a prevenciós rendelési idő az alábbiak szerint változik:

  • rendelési idő: hétfő-péntekig 8-12 óráig
  • prevenciós rendelési idő: 11-12 óráig
  • rendelkezésre állási idő: 11-16 óráig.

Abony Sajtó

143 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak