Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.18 Cs.

Az abonyi vasútállomás helyzetéről

Újabb megbeszéléseket szorgalmaz Pető Zsolt polgármester

Újabb megbeszéléseket szorgalmaz a MÁV-val Pető Zsolt polgármester

Pető Zsolt, Abony város polgármestere január 12-én levélben kereste meg Szilágyi Tibort, a MÁV Zrt fejlesztési és beruházási főigazgatóját.

„Az elmúlt időszakban ismét megnövekedtek a vasútállomással kapcsolatos képviselői és lakossági panaszok, észrevételek, melyek jelenleg már a Vasútállomásnál lévő parkolást is érintik, ugyanis az utazóközönség számára kialakított parkolóhelyek száma mára kevésnek bizonyul.”-írja a polgármester, aki levelében kiemeli, hogy a Budapest- Cegléd- Szolnok vasútvonalat 1847. szeptember 1-én nyitották meg, és az ország egyik legforgalmasabb vasútvonala, ahol Abony is található.

A MÁV állomáson tapasztalható problémák miatt Pető Zsolt már 2021-ben megkereséssel élt a vasúttársaság felé. Számos lakossági panasz érkezett a városvezetőhöz a vasútállomás épületének állapotával, környezetének tisztaságával kapcsolatban.

Sajnálatos módon a MÁV illetékesei még 2021-ben azt a választ adták, hogy nincs előkészítés alatt álló, vagy folyamatban lévő olyan beruházás, mely Abony vasútállomás átfogó fejlesztését, vagy az állomási épület felújítását célozná, ezzel kapcsolatos forrás nem biztosított a MÁV költségvetésében. Ugyanakkor megtervezésre került Abony város vasútállomás épületének műemlék jellegű rekonstrukciója, így előzmény tervekkel rendelkezik.

A vasútállomással kapcsolatos lakossági panaszok miatt Pető Zsolt polgármester ismételten személyes egyeztetést kezdeményez a MÁV Zrt. illetékesével.

Abony Sajtó

135 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak