Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.24 Sze.

Tarkaborjú- egyeztetés

Csányi Sándor, az Abonyi Értéktár Bizottság elnöke Pető Zsolt polgármesterrel megbeszélést folytatott. 

Csányi Sándor, az Abonyi Értéktár Bizottság elnöke február 9-én Pető Zsolt polgármesterrel megbeszélést folytatott a 2021 évi programokról.

Fontos szerepet kap idén, amennyiben a járványügyi helyzet miatti szigorításokat feloldják a Tarkaborjú Fesztivál, melynek szervezésében Csányi Sándor vezető szerepet tölt be. Új helyszínként a Parkerdőt tervezik be. Itt kézműves vásárt is rendeznek majd a Tarkaborjú Fesztivál keretében. A Tarkaborjú Fesztivál mellett a 2021-es évben nagy szerepet fog kapni az, hogy idén van annak a 150. évfordulója, hogy bizonyosságot nyert, hogy a „Sej, Nagyabonyban csak két torony látszik…. „ kezdetű népdal a mi városunkról szól. E mellett több abonyi gyűjtési régi népdalra is bukkantak kutatók. Ezzel kapcsolatosan is programokat terveznek Abonyban.

A Csányi Sándor- Pető Zsolt találkozó apropóját az adta, hogy a napokban megtartotta első összejövetelét az újjáalakult, és megerősödött Abonyi Tarkaborjú Hagyományőrző, Kulturális Turisztikai Egyesület. Ezen szervezet szeretne hozzájárulni Abony Város rendezvénypalettájának színesítéséhez. Így gazdagíthatják Abony kulturális, gasztronómiai, turisztikai kínálatát. A tervek közt nagyobb rendezvények is szerepelnek, de e mellett céljuk egy régi parasztház udvarán kialakítani egy bográcsos, kemencés, színpados helyet. Ide terveznek gyerekeknek, családoknak kulturális programokat. Csányi Sándor lapunknak elmondta, hogy a pajtaszínház is a terveik közt szerepel. Pető Zsolt polgármester örömmel fogadta, hogy átalakulást követően létrejött az Abonyi Tarkaborjú Hagyományőrző, Kulturális Turisztikai Egyesület, melynek tevékenységét támogatni fogják.

LV

973 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak