Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.12.05 K.

Felnőtt háziorvos letelepedését támogatja az önkormányzat

A képviselő- testület a november 30-i ülésen tárgyalta a napirendi pontot

Felnőtt háziorvos letelepedését támogatja majd az abonyi önkormányzat

Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete november 30-i ülésén tárgyalta azt a napirendi pontot, melynek témája felnőtt háziorvos letelepedésének támogatása.

Sajnálatos módon, ebben az évben 3 felnőtt háziorvos kérte egészségügyi feladatellátási szerződésének megszüntetését nyugdíjba vonulása miatt. A képviselő-testület 1,5 éve létrehozta a „medikus ösztöndíj programot” mellyel gyermek háziorvost sikerült a településnek megnyernie, Dr. Farkas János időközben sikeres szakvizsgát tett és az engedélyezési eljárástól függően hamarosan munkába áll.

Ismert, hogy az orvoshiány nem abonyi jelenség, ezért a polgármester álláspontja szerint a képviselő-testületnek is szükséges új megoldásokban gondolkodni, felmérni azokat az esetleges eszközöket, melyek a településre csábíthatnak felnőtt háziorvost.

„Az ösztöndíj pályázat mellett szükségesnek tartom újabb támogatási formák kidolgozását annak érdekében, hogy az abonyi praxisok vonzóak legyenek és elősegítsék a háziorvosok letelepedését.

Ennek keretében lehetségesnek tartom a lakhatás támogatását, önkormányzati letelepedési támogatás jóváhagyását, esetleg gépjármű biztosítását. Javaslom, hogy a képviselő-testület hatalmazza fel a polgármestert a támogatási rendszer kidolgozására, melyet legkésőbb a 2024.évi költségvetés tárgyalása során terjesszen a képviselő-testület elé.”- írta az előterjesztésben Pető Zsolt polgármester, akinek a javaslatát egyhangú igennel támogatta a városvezetés.

Képünk a testületi ülésen készült, balra Pető Zsolt polgármester, jobbra Dr. Gáspár Anita jegyző asszony.

153 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak