Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.12.05 K.

Kiváló minőségben épült meg a Somogyi Imre utca

Megtörtént a projekt műszaki átadás- átvétele

A Szociális célú városrehabilitácó Abonyban (ERFA) projekt keretében határidőre, az eredeti ütemtervnek megfelelően megépült a Somogyi Imre utca. November 28-án reggel 9 órakor a Polgármesteri Hivatal Dísztermében megtörtént a projekt műszaki átadás- átvétele.

A szakemberek mindegyike a korábbiakban a helyszínt bejárta, megtekintette az elkészült utat. A megbeszélésen jelen voltak a kivitelező cég, a Településfejlesztési Osztály, a Magyar Közút Nonprofit Kft munkatársai, valamint a rendőrség képviselője és a megbízott műszaki ellenőr is. A műszaki átadás- átvétel során a Magyar Közút munkatársai részéről dicséret hangzott el a kivitelezés minőségével kapcsolatban. A jelenlévő szakemberek elmondták, hogy az út felülete és a padkázás, valamint az útcsatlakozás is magas színvonalon valósult meg. 10 napon belül szükség lesz egy „kerékpárút” kiegészítő tábla kihelyezésére az utca végén a STOP táblához, valamit az elsőbbségadás kötelező voltára úrburkolati jelekkel is fel fogják hívni a figyelmet.

Az útépítés során a Somogyi Imre utca 498,04 m-es szakasza került kiépítésre kétrétegű aszfalt burkolattal. Az új útburkolat a 0+025 szelvénytől a végszelvényig egységesen 4,0 m szélességben kerültek kiépítésre rugalmas pályaszerkezettel kétrétegű aszfalt burkolattal mind két oldalon előregyártott süllyesztett szegély kiépítésével, valamint a szegélyen túl kétoldali M22 stabilizált útpadkával. Az útépítési munkálatok során a meglévő burkolatok csatlakozásánál a rossz minőségű aszfalt eltávolítását követően a megmaradó útalaprész profilozásra, szélesítésre került, hogy a további szakaszon kiépítésre kerülő útburkolattal homogén útpályaszerkezetet alkosson.

A Városrehabilitációs program keretében végzett munka nettó vállalási ára 31.369.089 volt. A munkálatok a TOP_PLUSZ-1.2.2-21-PT1-2022-00001 azonosítószámú „Szociális célú városrehabilitácó Abonyban (ERFA)” c. projekt keretében valósultak meg.

122 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak