Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.12.05 K.

Újjá kell építeni az egész transzformátorállomást

Szörnyű baleset történt november 26-án az Újszászi úton

Ahogyan arról november 26-án este beszámoltunk, az Újszászi úton a kanyarban egy személyautó nekicsapódott a transzformátor állomásnak. Ennek következtében az oszlop kidőlt, a transzformátor állomás leesett, összetört, a vezetékek leszakadtak. Ez olyan mérvű műszaki hibát okozott, hogy nem volt áram Abony háztartásainak jelentős többségében.

Megtudtuk a helyszínen, hogy a sofőr erősen ittas állapotban volt, a helyszínt elhagyta. A rendőrség munkatársai lapinformációink szerint a részeg, mintegy 30 éves abonyi férfit megtalálták. A baleset okozójának előzetes információink szerint könnyebb sérülési lettek, őt a mentőszolgálat munkatársai vérvétel és vizeletminta adási kötelezettség mellett szállították kórházba.

A helyszínen útzár volt érvényben, nagy erőkkel dolgoztak a helyszínen az áramszolgáltató, a tűzoltóság, valamint a rendőrség munkatársai. Nagy szerencse, hogy a baleset bekövetkeztekor nem tartózkodott senki az oszlop környékén. Az áramszolgáltatás helyreállt még a késő esti órákban.

Az E.ON munkatársa lapunknak elmondta, hogy az anyagi kár tetemes, az egész transzformátorállomást újra kell építeniük. Másnap estétől a város érintett pontjain aggregátorral biztosítják az áramellátást, illetve más irányból kapnak betáplálást az érintett ingatlanok. Az újjáépítés várhatóan igénybe fog venni 1-2 napot. A kész új transzformátor állomásra való átállás idején várhatóak lesznek még áramkimaradások, amiért előre is kérik a lakosság türelmét és megértését.

141 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak