Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.05 P.

Kertvárosi övezet- Fejlesztések

Krupincza János képviselő mindent megtesz a kertvárosi övezet fejlesztéséért, helyszíni bejáráson vettek részt.

Február 3-án Pető Zsolt polgármester Krupincza János önkormányzati képviselő invitálására bejárta az úgynevezett „hobbi” telkek környezetében lévő kertvárosi jellegű övezet utcáit. Több probléma megoldásának szükségessége, illetve fejlesztési elképzelés is felmerült, melyek nagy része megoldható. Krupincza János települési képviselő kiemelte, hogy a területen nagy problémát jelent a teljes mértékben elhanyagolt, magánkézben lévő nádas, melybe sokan illegálisan szemetet is leraknak. A nádas száraz időben könnyen meggyulladhat, de ezek mellett élőhelye nem kívánatos állatoknak is. A rágcsálók megkeserítik az ott élők életét. Ennek érdekében megkeresik a tulajdonost, hogy közös megoldást találjanak a terület mielőbbi rendbe tételére. Az út másik oldalán lévő nádas részt példás módon nádvágóval tette rendbe az önkormányzat cége, az ABOKOM Nonprofit Kft. A magántulajdonú nádas esetében is hasonló beavatkozásra lesz szükség, közös megoldást keresve.

Kriupincza János lapunknak elmondta, hogy a város ezen részén sajnos több utcában nincsen közvilágítás, így ebben is próbál segíteni. A Piszke utcában felmerült, hogy az ivóvízszolgáltatást szeretnék igénybe venni a lakók. Ennek érdekében az önkormányzat a DAKÖV Kft-vel, annak szakvéleményét kikérve tesz lépéseket az egészséges ivóvíz bevezetésének tárgykörében.

Több földalapú utca található még a térségben, ezek legalább szilárd útalappal történő ellátását is kezdeményezi Krupincza János. A polgármesterrel történt közös bejárás során megtekintették a garanciálisan kijavított utakat is, melyek szintén újabb beavatkozásokat igényelnek, mert nem az elvárt minőségben készültek el.

Krupincza János települési képviselő mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a fent ismertetett problémákat megoldják, illetve a fejlesztési elképzelések a lakossági igényeknek megfelelően megvalósulhassanak.

Abony Sajtó

907 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak