Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Átadták a Csemetekert Bölcsődét

Új Bölcsőde nyílik Abonyban

A Csemetekert Bölcsőde ünnepélyes megnyitójára 2023. november 09. 14:00 órakor került sor a létesítményben. A rendezvényen köszöntőt mondott Fodorné Bauer Andrea a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat intézményvezetője, Óvári Róbert a Magyar Pünkösdi Egyház főtitkár helyettese és Pető Zsolt polgármester. A rendezvényen részt vett a vezetőség tagjai közül Lipcsei János főtitkár is.

Sajtóközlemény

A Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat a Széchenyi 2020 program keretében, a VEKOP 6.1.1-21 Európai Uniós pályázat keretében Abonyban a Kisfaludy Károly utca 4. szám alatt zöldmezős beruházás során új bölcsődét hozott létre.

A projekt 483.158.264.- forint Európai Unió által biztosított vissza nem térítendő támogatással valósult meg. A fejlesztés eredményeként két csoportos bölcsőde és korai fejlesztő szolgáltatás nyithatja meg kapuit.

A 483.158.264.- forintos támogatás segítségével Abonyban:

Bölcsődei szolgáltatást biztosítunk 2 csoportban, 24 kisgyermek részére.

Akadálymentesített, infokommunikációs akadálymentesített, energiahatékonysági szempontok figyelembevételével épült, így megújuló energiaforrások kialakításával részben önellátó ingatlant fogunk üzemeltetni.

Udvart, és játszóudvart alakítottunk ki, zöldterületet fejlesztettünk, kerékpártárolókat és gépjármű parkolókat, köztük akadálymentesítettet is.

A bölcsődei ellátási formák alapfeladatain túl, korai fejlesztő helyiséget alakítottunk ki.

Új munkahelyeket hozunk létre, összesen hetet, 4 fő kisgyermekgondozó, 2 fő bölcsődei dajka és 1 fő intézményvezető foglalkoztatásával.

A beiratkozásról, illetve a bölcsődei dolgozók felvételéről külön közleményt bocsátunk ki.

A projektről bővebb tájékoztatást a http://gyermekvedok.hu/nyertes-palyazatok/abony-bolcsode/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Fodorné Bauer Andrea intézményvezető +3670 330 0199, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Samu-Erdélyi Erzsébet sajtóreferens +3670 554 4621, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Projektadatok:

Európai Uniós pályázat: VEKOP-6.1.1-21-2021-00001

Új bölcsődei szolgáltatás létrehozása Abonyban

Kedvezményezett: Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat Nevelőszülői Hálózat

Szerződött összeg: 483,158 millió forint

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt megvalósításának helyszíne: 2740 Abony, Kisfaludy Károly utca 4.

357 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak