Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.11 Szo.

Szociális Munka Napja

A Kultúra Házában tartották az ünnepi köszöntőt

A közelgő Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték az ebben át szférában dolgozókat a Kultúra Házában. Többen is jubiláltak és kitüntetést kaptak.

Az alábbiakban Simon Szabina, az Abonyi Lajos Művelődési Ház intézményvezetőjének köszöntőjét olvashatják:

Szeretettel és tisztelettel köszöntöm Önöket a Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepségünkön.

Tisztelt Ünnepeltek!

A mai napon, valamennyi abonyi lakos nevében köszönetet mondunk minden szociális szférában dolgozó szakembernek városunk ellátásában végzett lelkiismeretes munkájukért.

Ágoston Magdolna nagyon jól megfogalmazta hivatásuk lényegét, engedjék meg, hogy elmondjam Önöknek.

A szociális munkások és segítők tudják, hogy nincs ideálisan jó társadalom és ideálisan jó ember. Adott társadalom és adott időben élő emberek vannak, és minden időben voltak, vannak és lesznek emberek, akik nem tudnak lépést tartani a változásokkal. A szociális munkások és segítőik hivatása az, hogy a lemaradók, a botladozók hátrányait és szenvedéseit csökkentsék. Ésszel és szívvel.

…és Önök ezt így teszik. Nap, mint nap. Töretlenül és önzetlenül. Köszönet érte.

Kérem, fogadják szeretettel Benedek Gyula előadásában Kárkásszi: Etűdjét, felkészítő tanára Hoppál Beatrix.

Majd ezt követően kollégánk, Jandácsik Pál Toldi Ibolya Repülj, madár c. versével köszönti Önöket.

Fogadják Őket szeretettel!

Köszönöm szociális dolgozóink áldozatkész munkáját!

A mai napon, november 3-án került sor a Kultúra Háza tükrös termében a szociális területen dolgozó abonyiak köszöntésére. Nem csupán intézményeink munkatársait hívtuk és vártuk nagy szeretettel, hanem a Katolikus Karitász munkatársait is, akik munkája Abony közéletében párját ritkító, és hatalmas szükség is van rá. Nagy öröm számomra, hogy az abonyi Karitász két munkatársa munkáját magas rangú kitüntetéssel is elismerik.

Csizmadia Mihályné a közelmúltban vehette át a CARITAS HUNGARICA díjat, az Országos Karitásztól önkéntes munkája elismeréseként. Ezt a díjat évente vármegyénként 3 fő kaphatja meg. Gratulálunk!

Köszöntöttük Dr. Tóth Katalint, akit az abonyi Karitász Csoport vezetőjét, aki önkéntes munkájának elismeréseként SZENT ERZSÉBET RÓZSÁJA díjban részesül, melyet november 13-án vesz át majd Budapesten a Magyar Zene Házában. Ezt a díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 1999. -ben alapította. és első ízben 2000-ben adták át. A díjat minden évben egy személynek ítélik oda Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén. Idén városunk Kati doktor nénije kapja ezt az országos elismerést. Gratulálunk!

Tizenöt éves aktív munkájáért köszöntöttük a Humán Szolgáltató Központ vezető- helyettesét, Farkas Erikát.

FARKAS ERIKA a Kinizsi Pál Gimnáziumban érettségizett, majd ezt követően több szakmát is megtanult és kipróbált, kereskedő-boltvezető, virágkötő, gyermek-és ifjúsági felügyelő, társadalombiztosítási és bérügyintéző.

2006-ban felvételt nyert a Károli Gáspár Református Egyetem szociális munkás szakára, ahol 2009-ben diplomát szerzett.

A főiskolás évei alatt többször volt gyakorlaton a Humán Szolgáltató Központban, ahol rátermettsége és szociális érzékenysége már ekkor szembetűnő volt a vezetőség számára, ezért munkát ajánlottak neki még a diploma megszerzése előtt. Így 2008-tól az intézmény munkatársa lett. Munkásságát a pszichiátriai betegek közösségi ellátásában kezdte, közösségi gondozóként, majd 2010-től átkerült a gyermekjóléti szolgálathoz, ahol 2020-ig családsegítői munkakörben tevékenykedett. A családokhoz mély empátiával fordult, ezért szívesen keresték meg kisebb-nagyobb problémáikkal. Ő mindig a legjobb tudása szerint segített nekik az aktuális krízis helyzeteiken átjutni. Szakmai ismereteinek bővítése érdekében 2018-ban a gyermekjóléti alapellátásból szakvizsgázott.

2020. áprilisától ismét a közösségi ellátás munkatársa lett, a gondozott betegek nagy megelégedettségére. Figyelme azonban egyre jobban az idősek ellátása, segítése felé fordult.

2022. márciusától az Idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás és szociális étkeztetés szakmai vezetőjének nevezték ki. Munkáját, nagyfokú empátiával, töretlen lelkesedéssel végzi. Az ellátottak visszajelzései szerint, Erika mindig meghallgatja problémájukat, bizalommal fordulhatnak hozzá, szeretik. Azonban nem csak az ügyfelek, hanem munkatársai is mindig számíthatnak segítségére.

Szakmai vezetői munkája mellett, 2022 júniusától az intézményvezető helyettesi feladatokat is ellátja. Mindig törekedett arra, hogy munkáját a legjobb tudása szerint végezze, ezért 2023-ban a Károli Gáspár Egyetemen Szociális ágazati alapvezetői képesítést szerzett.

2023-tól a Kék Madár Jóléti Alapítvány kuratóriumi tagja.

Gratulálunk Erikának és további jó munkát és sikerekben gazdag éveket kívánunk!

Tizenöt éves aktív munkájáért köszöntöttük a Karitász abonyi szervezetének tagját, Újszászi Lászlónét

Újszászi Lászlóné tizenöt éve lelkes önkéntese az Abonyi Karitász Csoportnak. Munkáját mindig a legjobb tudásával, őszinte szeretettel, odaadással végzi.

Tevékeny önkéntes segítségére bármilyen helyzetben számítani lehet. Saját autójával az adományok szállításába és a húsvéti vagy karácsonyi csomagosztásba is besegít. Rendszeresen részt vesz a gyűléseken. A karitász tagokkal maximálisan együttműködő.

Tagja még az abonyi Színvarázs Foltvarró Körnek és a Múzeumbaráti Körnek is.

Zsuzsika mindenkiben a jót keresi, segítőkész, kedves személyiség. Elhivatottsága, lelkiismeretessége, megbízhatósága példaértékű sok ember száma.

Gratulálunk Zsuzsikának és további jó munkát és sikerekben gazdag éveket kívánunk!

20 éves aktív munkájáért köszöntöttük a Humán Sszolgáltató Központ vezetőjét, Balog-Kökény Krisztinát

Balogh Kökény Krisztina 1995-ben a szolnoki Egészségügyi Szakiskolában általános ápoló és asszisztensi végzettséget szerzett, majd ezt követően az Építészeti, Faiipari és Környezettgazdálkodási Szakközépiskola Intenzív Nappali Tagozatán érettségizett 1997-ben.

Az érettségi megszerzése után az abonyi Speciális otthonban dolgozott ápolóként. Azonban folyamatosan képzete magát és 2000-ben a szolnoki Egészségügyi Szakképző Iskola HÍD képzésén, felnőtt szakápolói végzettséget szerzett. Még ebben az évben felvételt nyert a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karára, ahol 2004-ben kiváló eredménnyel szociálpedagógusi diplomát szerzett.

A főiskolai tanulmányai alatt ismerkedett meg a Humán Szolgáltató Központtal, ahol gyakorlatát töltötte. Majd a diploma megszerzése után itt helyezkedett el a gyermekjóléti szolgálat családgondozójaként.

2011-ben szintén kiváló eredménnyel egészségfejlesztő mentálhigiénikus diplomát szerzett az Eszterházy Károly Főiskolán, Egerben. A tanulást ezután sem hagyta abba, 2015-ben a Wesley János Lelkészképző Főiskolán szociális szakvizsgát szerzett. Majd tanulmányait az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán folytatta, ahol 2021-ben gyógypedagógus, logopédus szakon végzett. Ezzel egyidőben folytatott tanulmányokat a Semmelweis Egyetemen, ahol szintén 2021-ben mestervezetői képesítést szerzett.

Kitartó és kiemelkedő munkájának elismeréséül 2021-ben „Abony Város Szociális Gondoskodásáért” kitüntetésben részesült.

Tanulmányai mellett munkáját mindig nagy odafigyeléssel és elhivatottsággal végezte. Szorgalmas és kiemelkedő munkájának eredményeként 2017-től a Család-és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetőjének nevezték ki. Majd 2022-ben a Humán Szolgáltató Központ intézményvezetőjének nevezték ki, mely feladatot azóta is ellátja.

Vezetői feladatai mellett, szociális munkásként részt vesz az Abony Város által elnyert Szociális célú városrehabilitációs projektben.

Gratulálunk Krisztinának és további jó munkát és sikerekben gazdag éveket kívánunk!

30 éves aktív munkájáért köszöntjük Tóth Józsefnét, a Humánszolgáltató Központ munkatársát

Tóth Józsefné (Tóth Tünde) a Ceglédi Török János Egészségügyi Szakiskolában végzett általános ápoló és asszisztens szakon, 1993. év júniusában. Ebben az évben kezdte meg szakmai munkáját a Szilágyi Erzsébet úton működő Idősek Otthonában, ahol gondozónőként három műszakos munkarendben látta el feladatait.

2005. szeptemberétől – 2006. májusáig a pszichiátriai betegek közösségi ellátásának gondozónője volt.

Tanulmányait később – munkája mellett – folytatta és 2008-ban sikeres érettségi vizsgát tett a Szolnoki Petőfi Sándor Szakközépiskolában.

Második gyermeke születését követően, 2009-től a házi segítségnyújtás gondozónőjeként gyakorolta hivatását. Szakmai elhivatottsága a házi segítségnyújtásban teljesedett ki. Az idősek ellátása mellet folyamatosan segítette a szakfeladat tevékenységét, és az adminisztrációs feladatokban is aktívan részt vállalt.

2023-ban szociális - és mentálhigiénés szakgondozó képesítést szerzett Budapesten, a Közép-Európai Szakképző Iskolában.

2023. szeptember 15-től az Idősek Klubja gondozónője és a szociális étkeztetés koordinátora lett. Új feladatkörét nagy lelkesedéssel látja el, napi munkája során kamatoztatva eddigi tapasztalatait.

Kiemelkedő empatikus -és problémamegoldó készséggel rendelkezik. Kedvességével és segítőkészségével könnyen az emberek szívéve zárja magát. Munkáját mindig gondos odafigyeléssel, nagy szakértelemmel és lelkiismeretesen végzi. Külön említést érdemel az idős emberek iránti szeretete és tisztelete.

Az elmúlt 30 év alatt az intézmény életében több jelentős változás is történt, mind fenntartó, mind az intézmény vezetésében, Tünde mindvégig kitartóan végezte feladatait és a legnehezebb időszakokban is példásan helyt állt. Az intézmény vezetősége, illetve valamennyi kollégája mindenkor számíthat Tünde kiemelkedő szakmai tudására, segítő tanácsaira. Színes, vidám személyiségével a nehezebb napokon is mosolyt varázsol mindenki arcára.

A mai világban igazi kuriózumnak számít, ha valaki 30 évet tölt el ugyanazon a munkahelyen. Szeretettel gratulálunk Tündének és további sikerekben gazdag éveket kívánunk számára!

Minden jubilálónak, díjazottnak gratulálunk és mindenkinek nagyon szépen köszönjük az odaadó és önzetlen munkáját.

113 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak