Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.31 K.

Közlemény, temetőkkel kapcsolatban

A Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltető Kft. (VET Kft.) 2023 tavaszán vette át az Abonyi Kis-és Nagytemető üzemeltetését.

 A 100%-os egyházmegyei tulajdonban lévő cég célja levenni a temetőkkel kapcsolatos terheket a helyi plébánosok válláról, biztosítva a törvényes és hosszú távon fenntartható működést.

A VET Kft., mely jelenleg 10 temető üzemeltetését látja el, egyházmegyei szinten fenntartható módon kívánja működtetni a plébániákhoz tartozó temetőket. Konkrét feladataink a következők: a nyilvántartások pontos vezetése; temetőgondnokok alkalmazásval a temetőkben rendezett és hulladékmentes környezetet biztosítani; gondozni a növényzetet, zöldfelületet.

Cégünk érzékeli az abonyi temetőkkel kapcsolatos panaszokat. Munkatársainkkal minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a temetőkben rend és gondozott környezet legyen.

Mindkét abonyi temetőben felszámoltuk az örökölt, nagy mennyiségű hulladékot, ezzel együtt az illegális hulladékkupacot is. Július végéig a Kistemetőből több mint 4 tonna szemetet, a Nagytemetőből pedig több mint 12 tonna szemetet szállítottunk el. Elbontásra került egy régi szeméttároló is. Új, több mint 1000 literes hulladékgyűjtőket helyeztünk ki, ezek heti rendszerességgel kerülnek kiürítésre mindkét temetőben. A VET Kft. két főállásban dolgozó gondnoka gondoskodik a temetőkert rendben tartásáról, a fűnyírásról.

A temetőkert rendben tartásához a sírtulajdonosok együttműködésére is nagy szükségünk van, hiszen a sírok közvetlen környezetéről nekik kell gondoskodniuk. A temetőlátogatóktól azt kérjük, hogy a kutakat rendeltetésszerűen használják, vigyázzanak a temető rendjére, oda szemetet, háztartási vagy egyéb más hulladékot ne vigyenek, illetve a kijelölt hulladéktároló edénybe helyezzék a temetői szemetet. Amennyiben rendellenes tevékenységet észlel, megköszönjük, ha jelzi felénk! Köszönjük az együttműködésüket!

Az alábbiakban néhány fotóval illusztrálva szeretnénk bemutatni, milyen munkálatokat vittünk végbe az abonyi temetők rendbetételének érdekében. Kérjük, bármilyen temetőüzemeltetést érintő kérdés, javaslat vagy észrevétel esetén keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 797 7045

Bízunk benne, hogy Mindenszentek ünnepe és Halottak napja alkalmából a temetőbe látogatók a korábbinál rendezettebb állapottal találkoznak már!

 

Szendrői-Kovách Kristóf

a Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltető Kft. ügyvezetője

502 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak