Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.24 K.

Épül a Somogyi Imre utca

Készül a szegély

Az ütemtervnek megfelelően épül a Somogyi Imre utca! Készül a szegély.

Tájékoztatás útfelújításról - Somogyi Imre utca

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Miniszterelnökség Területfejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága Abony Város Önkormányzata részére a TOP_PLUSZ-1.2.2-21-PT1-2022-00001 azonosítószámú „Szociális célú városrehabilitáció Abonyban (ERFA) című projekt részét képező Somogyi Imre utca útépítésére nettó 31.369.089 forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Az útfelújítás során elvégzendő munkálatok

Az útépítés során a Somogyi Imre utca 498,04 m-es szakasza kerül kiépítésre kétrétegű aszfalt burkolattal. Az új útburkolat a 0+025 szelvénytől a végszelvényig egységesen 4,0 m szélességben kerülnek kiépítésre rugalmas pályaszerkezettel kétrétegű aszfalt burkolattal mind két oldalon előregyártott süllyesztett szegély kiépítésével, valamint a szegélyen túl kétoldali M22 stabilizált útpadkával. Az útépítési munkálatok során a meglévő burkolatok csatlakozásánál a rossz minőségű aszfalt eltávolítását követően a megmaradó útalaprész profilozásra, szélesítésre kerül, hogy a további szakaszon kiépítésre kerülő útburkolattal homogén útpályaszerkezetet alkosson.

A kivitelezés várható időtartama: 2023. szeptember hónap – 2023. november hónap

A kivitelezést végző Vállalkozás: CENTERING-ALFA Kft. (4025 Debrecen, Arany János utca 56. 2. em. 4.ajtó)

A kivitelezési munkálatok megkezdése előtt a felújítandó úttestről, kapubejárókról, valamint az ingatlanokról állapotrögzítő felvételek készültek.

Az útfelújítás ideje alatt forgalomkorlátozások, útlezárások várhatóak!

Köszönjük a lakosság megértését és türelmét! Közlekedjenek óvatosan az érintett útszakaszon!

Pető Zsolt Polgármester

Kovács László Önkormányzati képviselő

233 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak