Ugrás a tartalomhoz
2021.02.03 Sze.

Abony ötösre vizsgázott

Most készült el az az ÁSZ jelentés, melyben Pest megye településeit vizsgálta a szervezet. 1-5-ig értékelték a településeket,

Abony Városa jelest kapott. Az ellenőrzés témája az önkormányzatok korrupció elleni védettsége volt. Megyénkben az átlag 4,3 -as osztályzat.

A közép-magyarországi megyében 23 polgármester és 48 jegyző már 2020-ban intézkedéseket tett a beszámoló készítés integritást biztosító lényeges feltételeinek a megerősítése, illetve kiépítése érdekében. Ezeknek az önkormányzatoknak – az ÁSZ ellenőrzésének eredményeként – javult az integritása.
Az ÁSZ értékelése és iránymutatása – az integritás erősítése érdekében – 80 önkormányzat polgármestere, valamint jegyzője részére biztosít további előrelépési lehetőséget, saját felelős vezetői magatartásuk függvényében, 2021-re vonatkozóan.

Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását. A 3197 önkormányzatot és 1284 önkormányzati hivatalt érintő rendszerszintű értékeléssel, illetve többszintű tanácsadó tevékenységével az ÁSZ a COVID-19 világjárvány időszakában nyújtott támogatást a szabályok betartásához, ami megalapozza, illetve elősegíti az önkormányzatok hatékony feladatellátását.

467 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak