Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.10 K.

Zene világnapja az Abonyi Pingvines Óvodában

Bihari János Zeneiskola látogatott el az óvodába

A Zene világnapja alkalmából meghívásunkra ellátogattak hozzánk a Bihari János Zeneiskola tanárai, növendékei és a zene birodalmába röpítették a nagycsoportos óvodásokat, akik nagy izgalommal és lelkesedéssel várták a vendégeket. Ezen a napon különleges szerepet kapott a zene. A gyermekek szemtől szembe ismerkedhettek meg különböző hangszerekkel és csodálatos hangjukkal. Szebbnél szebb dallamot hallgathattunk a cselló, a trombita, a gitár, a vadászkürt, a tenorkürt, a fuvola és a hegedű megszólaltatásával.

Felcsendültek az óvodások által ismert gyermekdalok. A közös együttes zenélés érzékeltette az összhangban rejlő hangszerjáték szépségét.

A zenei nevelés hatással van a gyermekek testi, szellemi fejlődésére, s hozzájárul személyiségük sokoldalú kibontakoztatásához. Ezért is nagy hangsúlyt fektetünk a zene iránti érdeklődés felkeltésére, a zenei képességek fejlesztésére, a zenei ízlésformálásra. Öröm volt látni a sok csillogó szempárt és hallgatni a gyermekek vidám énekét!

Köszönjük a nagyszerű előadást, mellyel maradandó élményt nyújtottak óvodásainknak.

„A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” (Kodály Zoltán)

Nagy Gáborné

Óvodapedagógus

227 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak