Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.05 Cs.

Elhunyt Jandácsik István

Az Abonyi Lovasklub tiszteletbeli elnöke

Mély fájdalommal tudatjuk mindenkivel, aki ismerte, tisztelte és szerette Őt, hogy életének 83., özvegységének 2. évében, 2023. október 2-án elhunyt Jandácsik István, az Abonyi Lovasklub tiszteletbeli elnöke. Jandácsik István korábbi önkormányzati ciklusokban képviselőként segítette a városvezetés munkáját. Nyugállományba vonulását követően is aktív részese volt Abony Város közéletének, hiszen az Abonyi Lovas Klub alapítója, a szervezet elnöke volt. Később átadta ugyan a stafétabotot a lovas egyesület élén a fiatalabb generációnak, azonban továbbra is támogatta munkájukat. Így tiszteletbeli elnöke maradt az Abonyi Lovas Klubnak. 2021-ben megkapta az Abonyiak Abonyért kitüntetést is. Tiszteletre méltó életet élt, soha nem fogjuk elfelejteni kedves szavait, mosolyát, tréfáit.

Abony Város lakossága nevében ezúttal is szeretnénk kifejezni őszinte részvétünket Családjának. Legyen áldott az emléke!

A 2021-es Abonyiak Abonyért díjátadón elmondott méltatással ezúton is szeretettel emlékezünk Rá.

Jandácsik István Abonyban született. Általános iskolai tanulmányait Abonyban végezte. Ezután édesapja gazdaságában tevékenykedett. 1960. november 11-én vonult be sorkatonai szolgálatra és 1963. február 14-én szerelt le, majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei fűszer nagykereskedelemben helyezkedett el, mint targoncavezető. 1963. október 5-én kötött házasságot Majercsik Piroskával. Házasságukból két leánygyermek született és négy unokája van. 1976-ban felvételt nyert a Budapesti Forradalmi Rendőri Ezredhez és innen ment nyugállományba 1992. március 1-jén.

1998-ban Abony város önkormányzati képviselőjének választották. Ezt a posztot két cikluson keresztül, 2006-ig töltötte be.

2000-ben átvette a helyi lovasverseny szervezését és megalapította az Abonyi Lovasklub Egyesületet. Kezdetben díjugrató versenyek voltak. Oroszlánrésze volt abban, hogy 2006-tól fogathajtással bővült a rendezvény, mely így már 2 napossá vált. Ezután István ismét új ötlettel állt elő, aminek eredménye, hogy 2011. óta éjszakai fogathajtó versenyt is szervez az egyesület. Az Abonyi Lovasnapok hosszú évek óta népszerűek a lakosság körében. A fogathajtó versenyzők száma is évről-évre gyarapodott, mára az egyik legkedveltebb versenyhelyszínné vált a környéken. 20 évig tartó lelkes munkájáról 2020. augusztus 16-án mondott le. Betöltötte 80. életévét és úgy érezte, egészségi állapota már nem megfelelő ehhez a munkához. Elnöki posztját és a Lovasklub vezetését egy fiatal, rátermett embernek, Medveczki Józsefnek adta át, aki méltó utódja lesz.

A közösségi élet és a lovassport területén végzett tevékenysége elismeréseként az alapítvány kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományozott Jandácsik István részére.

283 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak