Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.05 Cs.

Könyvajándékokat kaptunk

Október 5-én oktatási intézményeinkbe kerültek a könyvek

A napokban Pető Zsolt polgármester a Felvidékre látogatott, ahol a Rákóczi Szövetség vezetőségi tagjaival adott át ösztöndíjakat azon első osztályos gyermekeknek, akik magyar anyanyelvi oktatást biztosító általános iskolákba iratkoztak be. Testvértelepülésünkön Nagyabonyban és a környező falvakban kapták meg a gyermekek az ösztöndíjakat, melyekhez Abony Város Önkormányzata is hozzájárult pénzadománnyal.

Pető Zsolt polgármesternek a Rákóczi Szövetség dunaszerdahelyi területi vezetője Ibolya Olivér könyveket adományozott, melyeket október 5-én oktatási intézményeinkbe vittek el a Polgármesteri Hivatal munkatársai.

Béres József: Szép magyar ének című míves kötete eljutott az abonyi óvodákba és általános iskolákba. Biztosan sikerrel használják majd a tanítás során.

Köszönet a könyvekért!

Gyermekdalok, népdalok, népies dalok és szent énekek szerepelnek a kötetben.

Béres József:

‘Ez a daloskönyv azért született, hogy elvigye a családokba, baráti társaságokba, közösségekbe az éneklés csodálatos örömét. A válogatás szép magyar énekeinkből: gyermekdalokból, népdalainkból, népies és zeneszerzői dalokból, görög és római katolikus illetve protestáns egyházi énekekből ölel fel egy csokorra valót.

Szándékom a legkülönfélébb alkalmakkor jól használható, gyakorlatias, széles forrásból merítő, igényes és érdekes énekeskönyv összeállítása volt. A dalszövegek mellett jól énekelhető hangnemben írott kottákat találunk, az énekeket érdekes magyarázatok és adatok egészítik ki. A könyv a dalok címét és a magyarázatokat angolul is tartalmazza.

Hiszem, hogy gazdag nemzeti zenekincsünk e darabkája minden magyar és a kultúránk iránt érdeklődő ember számára éppúgy tárháza a hasznos ismereteknek, mint forrása erőnek, jókedvnek, örömnek és szeretetnek. Kívánom, hogy minél többen megtapasztalják!’

175 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak