Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.09.29 P.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

70 év felettiek kedvezményes hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj igénybevételéről

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj átvállalásáról szóló 18/2023. (VIII. 21.) önkormányzati rendelete alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj 50 %-ának átvállalásával kedvezményt biztosít, melyre az alábbi személyek jogosultak:

a) 70 év feletti egyedülálló abonyi lakos, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át,

b) 70 év feletti közös háztartásban élő házaspár, vagy közeli hozzátartozójával élő abonyi lakos, amennyiben mindketten betöltötték a 70. életévüket és háztartásukba csak ők ketten vannak bejelentkezve, ha az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át.

A kedvezmény kérelemre adható. A kérelmet az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályán kell benyújtani, melyhez mellékelni kell a jogosultság elbírálásához szükséges dokumentumokat (nyugdíjszelvény, nyilatkozat a háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelméről).

A kedvezmény a tárgyéven belül legfeljebb egy év időtartamra állapítható meg a kérelem benyújtását követő hónap első napjától kezdődően.

Abony Város Önkormányzata

141 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak