Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.08.15 K.

Abonyi Lajos Baráti Kör

Sírokat tettek rendbe az Abonyi Lajos Baráti Kör tagjai

„Ha tudni akarod, hogy a nemzet mennyire becsüli meg a múltját, nézd meg a temetőjét.” Széchenyi István

Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre egyik nagyon fontos feladatának tekinti a múlt bemutatását a mai fiatal korosztálynak és felnőtteknek egyaránt. Szerencsére Abonyban nagyon sok érték van, mely alapján a gyerekek megismerhetik Abony múltját. A megőrzött tárgyak, leírások mellett nagyon sok olyan ismert sír van, amely Abony város lakosságának és az idelátogatóknak is érdekes emlék és látványosság. Ennek megfelelően gondot kell arra fordítani, hogy ezek a kripták tiszták és látogathatóak legyenek. Nem először és valószínűleg nem is utoljára szervezte meg az egyesület elnöke Korbély Csabáné a sírok közös tisztítását.

"Augusztus 11-én pénteken délután egy órakor egy nem fiatalokból álló, de nagyon felkészült és lelkes kis csapat gyülekezett a református temető kapujában, hogy az ott lévő Ruttkay és Abonyi Lajos kripta környékét rendbe és ezzel látogathatóvá tegye. Több, eddig nem látható sírt is kibontottunk a rákúszott növényzet alól.

A csapat „motorja” Markó Ferenc volt, aki nélkül talán kész sem lettünk volna a mai napra vállalt feladattal, de az biztos, hogy nem négy óra alatt. Rajta kívül Nagy Magdolna, Csizmadia Gyuláné, Soltész Lászlóné, Hegedűs Andrásné, Krasznainé Kovács Erzsébet, Csutak Kálmánné és Korbély Csabáné vettek részt az igen komoly munkában.

Ahogy a mellékelt képek is bizonyítják, legalább egy teherautónyi ágat és aljzatnövényt takarítottunk össze.

Köszönöm a résztvevő tagoknak a kimerítő munkát, amiért kárpótolt bennünket a látvány!"

Korbély Csabáné MBK elnök

193 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak