Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.24 H.

Ellenőrzés a Mikes-tónál

Változott a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról szóló önkormányzati rendelet!

Változott a rendelet: Az ellenőrzésben nagy szerepet játszanak rendőreink és közterület- felügyelőink

Ahogyan arról internetes felületeinken beszámoltunk, változott közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról szóló 7/2014. (II.05.) önkormányzati rendelet a lakosság jelzéseinek megfelelően. A módosítást egyhangú igennel fogadta el a városvezetés, melyet a polgármester sürgősségi indítvánnyal terjesztett be.

Július 11-én az Abonyi rendőrőrs járőrei és a Polgármesteri Hivatal közterület- felügyelői közös ellenőrzést hajtottak végre a Mikes- tónál. A későbbiekben erre még többször sor kerül.

Az önkormányzat tulajdonában lévő közhasználatú zöldterületeken, (jellemzően parkok, játszóterek, közösségi terek –ide értve a Mikes-tó övezetét) az elmúlt időszak bejelentései, tapasztalatai alapján megállapítható, hogy többen nem megfelelő módon használják e területeket és felelőtlen magatartásukkal rongálják a közterület berendezéseit, építményeit. Nem elfogadható, hogy felnőttek használják egy gyermekek számára készült játszótér berendezéseit, játékait, mertazok gyermekek számára vannak tervezve, méretezve. A Mikes-tó körüli futó körön rendszeresen kerékpároznak, motoroznak, ami –a futók nyilvánvaló zavarása mellett –a pályát rongálja. Szintén a Mikes-tó esetében felmerült probléma, hogy a tiltó tábla ellenére rendszeresen horgásznak a tónál. Az Önkormányzat minden esetben ösztönözni, segíteni kívánja az abonyi lakosok aktív pihenését, sportolását, a gyerekek szabadtéri szórakozását az általa fenntartott közösségi tereken, de egyben biztosítani is köteles ezek minél hosszabb távú működését is azzal, hogy megfelelően szabályozza a használatukat.

(A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az:

- aki a táblával jelölt, horgászatra tiltott helyeken horgászik.

- aki azokat a gyermek-játszótereken lévő játékokat, eszközöket használja, amelyeken a feltüntetett korhatárt a használó életkora meghaladja.

- önkormányzati Zöld területen tilos: olyan tevékenységet folytatni, magatartást tanúsítani, mely mások nyugalmát, pihenését zavarhatja, kerti építményeket, berendezési tárgyakat rongálni, rendeltetéstől eltérően használni, utakon, tereken a forgalmat indokolatlanul, engedély nélkül akadályozni, közhasználatú zöldterületeken, azok sétaútjain járművel közlekedni, ott parkolni, a gépjárműveket ott javítani vagy tisztítani, fákat kitörni, csonkítani, közhasználatú zöldterületen állatot legeltetni.

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a fenti szabályokat tartsák be.

272 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak