Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.24 H.

Kínai üzletembereknek mutatták be Abonyt

Pető Zsolt polgármester számolt be az eseményről:

"Köszönöm a lehetőséget!

Az elmúlt hétvégén a ceglédi székhelyű Euro-Conti Tech Park vezetőjének meghívására gazdasági együttműködést indító konferencián vettem részt. A rendezvényre meghívást kapott Földi László országgyűlési képviselő, valamint a - mintegy 2 milliós lakosú - kínai Jinan város polgármestere, aki három olyan magyar városba látogatott el, ahol a települése régiójából érkezett vállalkozások működnek.

Jinan Shandong tartomány, Kína harmadik legnagyobb gazdasági tartományának fővárosa, több mint 10 000 négyzetkilométer területtel, több mint 10 millió lakossal rendelkezik, így az ország legjelentősebb 20 városa közé tartozik. Több mint 2600 ipari vállalkozás van, melyekből világszínvonalat képviselnek a nehézgépjárművek, az informatika és a biogyógyszergyártás területein.

Cegléden az egykori EVIG területén telepedett le és fejleszt a Jinanból érkezett Euro-Conti Tech Park Invest And Trade Kft, mely a most szombaton aláírt együttműködési megállapodás szerint lézertechnológiai bemutató csarnokot és logisztikai bázist létesít.

Továbbra is kiemelt célunk Abony gazdasági fejlesztése, ezért figyelemmel kell kísérnünk a szomszéd városok ipari fejlesztéseit és meg kell találnunk azokat a lehetőségeket, melyek a mi városunkat is vonzóvá teszik a térségbe érkező vállalkozások számára. A szombati konferencián lehetőséget kaptam Abony, valamint az itt rendelkezésre álló beruházási területek és munkaerőpiaci lehetőségek bemutatására. Bízom benne, hogy a ceglédi térségbe jövő vállalkozások közül egyre többen látnak üzleti lehetőséget a városunkban való letelepedésben."

Képek: Makó András

195 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak