Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.07.08 Szo.

Elhunyt Vörös Jánosné Terike

Szeretettel emlékezünk Rá!

Megrendülten tudatjuk, hogy életének 76. évében elhunyt Vörös Jánosné Terike, aki az egészségügy területén kiemelkedő szakmai és társadalmi munkát végzett Abonyban. Mély fájdalommal osztozunk a Család és az Ismerősök gyászában. Isten nyugosztalja Őt.

2018. augusztus 20-án, az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe alkalmából rendezett városi ünnepségen Vörös Jánosné Abonyiak Abonyért kitüntető címet vehetett át.

Vörös Jánosné a Somogy megyei Osztopán településen született 1947-ben, az általános iskola elvégzését követően a budapesti Jahn Ferenc egészségügyi iskolában kapta meg egészségügyi végzettségét igazoló bizonyítványát.

1967. februárjától a Budapesti Orvos Továbbképző Intézetben ápolónőként dolgozott. 1968-ban Abonyba költözött, párjával itt kezdték meg közös családi életüket. Elhelyezkedett az abonyi bölcsődében, ahol 22 évig gondozónő volt, majd /1990 és 97 között/ 7 évig az orvosi ügyeleten asszisztensi teendőket látott el. 1997-től 2009-ig háziorvos mellett volt asszisztens.

2018-ban az abonyi készenléti ügyeleten tevékenykedett. Egészségügyi szakmai tudásának köszönhetően otthonosan mozgott az elsősegélynyújtás területén. Ennek köszönhetően mindig számíthattak rá Abony város ünnepségein, ahol ellenszolgáltatás nélkül biztosította az elsősegély-nyújtási ügyeletet.

1987-ben kapcsolódott be az abonyi vöröskeresztes életbe. Abban az időben orvosi asszisztensként dolgozott és naponta járta a várost. Nagyon sok családot ismert meg, akiknek vöröskeresztes aktivistaként segített problémáik megoldásában. Mindenkihez volt egy jó szava, figyelemmel fordult minden segítségre szoruló ember felé. Különösen figyelt a tanyákon egyedül élő idősekre, akiknek szükség esetén segített a gyógyszer és az élelmiszer beszerzésében. Bekapcsolódott a véradások szervezésébe is. Ameddig egészsége engedte, Ő maga is aktív, 28- szoros véradó volt.

Az egészségügy területén végzett tevékenysége és az önkéntes társadalmi szerepvállalása elismeréseként az alapítvány kuratóriuma Abonyiak Abonyért díjat adományozott 2018-ban Vörös Jánosné részére.

249 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak