Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.13 K.

Hétvégén megteltek kúriáink élettel

Június 11-én vasárnap délután egy gyalogos-kerékpáros kúria-néző túrán vehettek részt a kedves érdeklődők.

Sokan választották a délutáni szieszta helyett a városnéző programot. Az ötletet a Tisza-tó környékén megrendezésre kerülő kerékpáros nap adta, melynek keretén belül a komolyzenei előadások a megszokottól eltérően, természetes környezetben kerülnek megrendezésre, amely különleges hangulatot kölcsönöz a muzsikának.

Abonyban is vannak gyönyörű helyek, kiváló zenészek, minden adott, miért ne csináljunk kicsiben egy ilyet? …és lett belőle egy Kúria Kult-Tour. A zene mellett még színesítette a programot, hogy megelevenedtek a kúriák lakói és maguk meséltek az érdekességekről. A Somogyi Imre Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulói vállalták ezt a nemes feladatot. Czagány Kinga - Beöthy Viktória, Kiss Gábor - Kazinczy Miklós, Mucsányi Bendegúz - Kostyán Andor doktor úr, Bodó Marcell Zsolt - Sívó János, Lázár Zsófia Kamilla - egy jobbágylány, Szabó Márk - gróf Vigyázó Ferenc, Mészáros Álmos pedig gróf Vigyázó Sándor ügyvédjének a bőrébe bújt. A közönség a Kostyán- kúriánál az Abonyi Fúvószenekar szaxofon együttesét hallhatta Détár Ferenc, Szabó Boldizsár, Palotai Ildikó, Zsidó Tamás, Kelemen Dominik és Knerczer Ákos személyében.

Az Ungár-ház kertjében Dr. Gajdos István József lépett fel tanítványaival, Megyeri Bence Csanáddal és Lázár Rékával.

A kis Márton kúriában megzenésített verseket adtunk elő Csányi Sándorral és Tamasi Erikával. A túra az Abonyi Lajos úton ért véget, ahol az Abonyi Fúvószenekar Kvintettje muzsikált: Benedek Gyula, Urbán Dávid, Flammer Tamás, Barna Gábor és Garancz Tibor. Szabó Krisztina hozott a csoportnak egy kis frissítő szörp-, és lekvárkóstolót a Táborhegyi Levendulakertből. A finom fonottkalácsot a Korona Pékség jóvoltából fogyaszthatták a vendégek. Köszönjük a támogatásukat!

Hálás köszönet Fazekasné Herédi Editnek, Pásztor Edinának, Király Bélánénak, Bujdosó Tamásnak a segítségért, a Somogyi Imre és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolának, az Abokom Kft.-nek és az Abonyi Városfejlesztő Kft.-nek, hogy lehetőséget biztosítottak a kúriák látogatására, valamint Cseriné Editke néninek, aki fáradhatatlanul vitte gyönyörű virágait egyik helyről a másikra, díszítve velük a szabadtéri kis színpadokat. Végül, de nem utolsó sorban, nagyon-nagyon köszönöm a szereplő Gyerekeknek és zenész Kollégáimnak, Barátaimnak, hogy azonnal „igen”-t mondtak, és fáradtságot, időt nem kímélve gyakoroltak, készültek a fellépésre. Ismét odatették magukat az abonyiak nagy-nagy örömére.

Folytatjuk…

Király Borbála

254 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak