Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.13 K.

Állatbarát óvoda

Állatbarát címet nyert a Pingvines Óvoda és Bölcsőde!

B.Szabó Zsófia a Pingvines Óvoda- és Bölcsőde Kommunikációs munkatársának beszámolója:

"Intézményünk sikeresen benyújtott pályamű segítségével elnyerte az „Állatbarát Óvoda” címet. A pályázat megírásánál több, mint 30 feltételnek a teljesítésével, annak megfelelésének alátámasztásával kellett a pályaművet elkészíteni, amit Medveczki-Klement Krisztina koordinált és írt meg.

Idén összesen 361 intézmény szerzett „Állatbarát” titulust, ezzel együtt mi is, Abonyban eddig egyedülálló módon. A mindennapok során is nagy gondot fordítunk az állatvédelemre és a felelősségteljes állattartásra. Ehhez hozzájárult többek között a méltán híres, és mindenki által ismert gólyafészkünk, a több szintű állatvédelmi témahetekhez való csatlakozás, állatotthonnak gyűjtött adomány és terápiás kutyás foglalkozások egyaránt."

Csipke a Pingvines Óvodában.

2023 június 8-án délelőtt a Pingvines Óvodában a nyári ügyeletben lévő gyerekekhez újra ellátogatott a terápiás kutya Csipke. A kutyával való foglalkozás során rengeteg fejlesztő játékban részt vettek a gyerekek, amelyben Csipke volt a középpontban. A terápiás kutya segítségével a gyerekek sokkal aktívabbak voltak a feladatokban, nagyobb volt ezáltal a motivációjuk. Azok a gyerekek is hamar megbarátkoztak Csipkével, akik eddig nem találkoztak vele. Az óvodások egy kis időre elbúcsúztak a kutyától, mert már csak ősszel folytatódik a terápia.

206 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak