Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.13 K.

Abonyi civil csoportok mutatkoztak be Écsen

A mai napon, június 10-én Écsen jártak az abonyi civil szervezetek.

Velük tartott Pető Zsolt polgármester és Krupincza János önkormányzati képviselő is, aki feleségével érkezett. A szlovákiai Nagyabony Abony város testvértelepülése, Nagyabonynak pedig Écs, így született meg a kapcsolat és kaptunk meghívást a Családi Napra, melyet az Écs Polgárőr Egyesület szervezett.

Nagyon jó érzés volt új barátokat találni, és találkozni a nagyabonyi küldöttséggel is, akik mintegy egyórányira laknak écsi barátaiktól. Ezen a napon rengeteg bemutatóval várták a résztvevőket és a színpadon is remek produkciókat láthatott a közönség. Az abonyiak is felléptek, nagy sikert arattak a színpadon. A Kéknefelejcs Népdalkör, a Parázs Táncszínház, valamint a Nagyabonyi Színkör produkcióját tekinthették meg a rendezvény résztvevői. A Nagyabonyi Íjászok íjászattal várták a jelentkezőket, mely igazán népszerű volt a közönség körében.

A programon az Abonyi polgárőrség csapata is részt vett, sőt, Csányi Sándor gulyáskirály instrukciói és aktív segítsége mellett a Kossuth aprópecsenyét is elkészítették, mely nem csak az ételt elfogyasztók, hanem a zsűri tetszését is elnyerte a tradicionális étel kategóriában. Ezen kívül Abony a legszebb étel kategóriában is győztes lett, egy Csányi Sándort által készített mennyei áfonyás marhapörkölttel.

Egy település szívét és lelkét civil közösségei jelentik. Nagyon büszkék lehetünk mindazokra, akik a mai napon Écsre, a festői szépségű kicsi településre utaztak, ahonnan gyönyörű látványt nyújt a Pannonhalmi Apátság képe. Ezúton köszönjük civil szervezeteinknek, és persze Csányi Sándor gulyáskirálynak, hogy részt vettek a mai rendezvényen, és méltóképpen képviselték Abony városát! Bízzunk benne, hogy mindannyian jól éreztétek magatokat!

Abony Sajtó, Lőrinczy Veronika

189 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak