Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.06.09 P.

Honvéd Kadét Járőrverseny Mezőtúron

Vigh Krisztián írta a Kinizsi Pál Gimnázium közösségi oldalán:

2023.06.07-én iskolánk Honvéd Kadét Csapata: Petrucz Júlia, Piszár Brigitta, Rakita Ádám és Vigh Barnabás - a Mezőtúri Református Gimnázium és Kollégium által szervezett Járőrversenyen vett részt.

Mintegy 27 csapat mérte össze fizikai felkészültségét az igen komoly fizikai állóképességet, erőt és ügyességet igénylő versenyen, ahol nagy szerepet játszott a csapatmunka, a bajtársiasság, a közös célért való küzdelem, amelyből a Kinizsi Gimnázium csapata jelesre vizsgázott, valamennyi résztvevővel együtt.

Lövészet 3 különböző fegyvernemben, gránáthajítás, robbanószerdoboz szállítás, beteghordás, kúszópálya, traktorgumi görgetés, lajhármászás, gázálarcban menekítés és katonai akadálypálya teljesítése,ezeken kellett átbirkózniuk magukat a kadétjainknak, hogy egy váltófutás végén büszkén és nagyon fáradtan elmondhassák magukról: teljesítettek valamennyi akadályt.

Az első 3 helyezett csapat közé ugyan nem verekedték be magukat, de ezen a napon Mindenki győztesként térhetett haza, mert Mindannyian, a mieink is leküzdötték saját magukat és teljesítették azt, amit erre a napra eléjük tettek feladatként. Nem kifogásokat keresve, hanem csak a következő feladatra koncentrálva,haladtak előre a végső célig.

Ezt adja nekik ez a program. Rengeteg új élményt, ismeretségeket és hatalmas élményt.

Ezt a versenysorozatot a Kinizsi Pál Gimnázium korábbi igazgatónője, Kavecsánszkiné Pál Erika és Mádi Lajos alezredes úr indította útjára Abonyból. Mi rendeztük az első ilyen versenyt akkor még 5 iskola csapataival, amely mostanra már 27 csapatos küzdelemmé vált. Az érdem nem a miénk, hanem azoké a diákoké, tanároké, a honvédség szakmai támogatóié, akik minden egyes ilyen program megvalósulásában aktívan dolgoznak, de jó érzés nekünk itt Abonyban, a Kinizsi Pál Gimnáziumban, hogy az elindítói lehettünk egy olyan programnak, amelynek van formáló ereje a mi diákjaink számára is.

Köszönjük az idei verseny megszervezését a Mezőtúri Református Gimnázium és Kollégiumnak.

Szép volt Kinizsi! Hatalmas gratuláció újra Nektek, hogy öregbítettétek a gimnáziumunk hírnevét.

Vigh Krisztián

251 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak