Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.01.20 Sze.

Borbély doktornő üzeni

Kedves Abonyiak!

Az utóbbi hetekben nap, mint nap érdeklődnek a betegeink a koronavírus elleni védőoltásról.

Előrebocsátom, hogy ma még nekünk is csak a médiából vannak információink, így konkrét válaszokat nem tudunk adni az oltások beadásának idejéről, mikéntjéről. Így ezen a helyen is csak azt tudom leírni, amit a telefonba szoktam mondani az érdeklődőknek. Én magam is abban bízom, hogy mire elindul az emberek tömeges oltása, akkorára mi, egészségügyi dolgozók is pontos válaszokat kapunk.

Egyelőre csak arra tudok biztatni mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra és amint lehetősége lesz rá, oltassa be magát mindenki. Ezzel a betegséggel egyet lehet tenni. Védekezni minden eszközzel ellene.

Egyszerűen el kell mindent követnünk, hogy ne kapjuk el, és amint eljön az ideje fel kell venni az oltást. Senki nem tudja még, hogy akik megkapják a koronavírus fertőzést mi vár rájuk a betegség idején, illetve mik lesznek még a hosszútávú hatásai. Szerencsére a világban egyre nagyobb számban oltják már az embereket. Az első kutatások az oltottak körében rendkívül biztatóak.

Meg kell értenünk, hogy nincs más lehetőségünk szabadulni ettől a kórtól, mint a vakcinázás. Sajnos az interneten számtalan álhír, rémhír terjed a vakcinákról. Egyáltalán az oltásról, mint védekezési eszközről. De hát miért, amikor a kisbabáinkat is oltatjuk különböző betegségek ellen már három hónapos kortól? Nem inkább örülnünk kellene, hogy elhivatott-mondhatni megszállott- kutatók végre megoldást találtak számunkra? Miért is kérdőjelezzük meg kiváló elmék tudását, hozzáértését, szándékát arra, hogy mielőbb megszabadítsák az emberiséget ettől a kiszámíthatatlan gyilkos betegségtől?

Én bízom bennük. Amint lehetőségem lesz rá kérni fogom a védőoltást -mivel csak nem rég estem át a fertőzésen-és biztatom erre a betegeimet, ismerőseimet és mindenkit aki hozzám fordul ez ügyben tanácsért.

Jó egészséget, vírusmentes jövőt kívánok minden kedves olvasónak.

Dr. Borbély Éva háziorvos

1283 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak