Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.01 Cs.

Babák a Városházán ismét

A mai napon, december 1-én ünnepélyes keretek közt adták át az újszülött babáknak az utalványokat.

A rendezvényen köszöntőt mondott Dudinszky Mónika alpolgármester asszony, aki hangsúlyozta, hogy mennyire fontosak az újszülöttek Abony Város Önkormányzatának. A városvezetés minden rendelkezésére álló eszközével igyekszik segíteni a kisgyermekes családokat, hiszen fontos cél, hogy minél több fiatal maradjon helyben, és találja meg boldogulását Abony Városában. A Baba- utalványok átadását Kovács Taodóra osztályvezető és Méri Irén anyakönyvvezető szervezte meg és koordinálta, a védőnőktől beérkezett adatok alapján. A tervek szerint a Baba- utalványok átadása a későbbiekben folytatódik.

Előzmények:

A tavaly november végi testületi döntés szerint 15.000.-Ft-os Baba-utalványban – vásárlási utalványban – részesülnek azok az újszülöttek, akiknek legalább egyik szülője abonyi bejelentett lakóhellyel rendelkezik. Pető Zsolt polgármester elmondta: a város népességmegtartó képességét határozott tettekkel kell erősíteni.

A Baba-utalvány önmagában egy csekély összegű juttatás, tágabban értelmezve viszont egy városi közösség támogatása, mely a gyermeket vállaló családok melletti kiállást jelképezi. Hisszük, hogy ilyen tettekben ölthet testet a Szeretlek Abony program.

406 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak