Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.11.21 H.

Figyelem! Közlemény rágcsálóirtással kapcsolatban!

Hamarosan kezdődik Abonyban a rágcsálóirtás, melyet az önkormányzati megrendelés alapján végeznek szakemberek.

Kérjük tisztelettel, hogy segítsék az ezzel kapcsolatos munkát! Fontos kiemelni, hogy az elhagyatott ingatlanok környezetében is szükséges a rágcsálóirtás, ezért olyanok is kaphatnak értesítést, akiknek nincsen bajuk ezekkel az állatokkal. Úgynevezett gócirtás lesz, tehát a veszélyeztetett helyeken is el kell végezni az ezzel kapcsolatos teendőket. Ez a kiértesített ingatlantulajdonosok számára INGYENES!

Az alábbiakban olvasható közleményt juttatták el a Közterületfelügyelet munkatársai az érintett címekre:

Tisztelt Ügyfelünk!

Az utóbbi időben megnövekedett a patkányokkal kapcsolatos bejelentések száma, mely alapján szükségessé vált a korábban már meghirdetett rágcsálóirtás elvégzése.

A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998.(VI.3.) NM rendelet szerint:

„36§ (1) A fertőző betegséget terjesztő vagy egyéb egészségügyi szempontból káros rovarok és egyéb ízeltlábúak (a továbbiakban: rovarok), valamint a rágcsálók és egyéb állati kártevők (a továbbiakban együtt: egészségügyi kártevők) megtelepedésének és elszaporodásának megakadályozásáról, ártalmuk megelőzéséről, távoltartásukról, rendszeres irtásukról (a továbbiakban együtt: védekezés) gondoskodni kell.”

Folyamatos gócirtást kell elrendelni minden olyan helyen (esetben), ahol (amikor) a rágcsálók nagymérvű elszaporodása következtében a környezetet is veszélyeztető rágcsálógóc keletkezett.

Amennyiben bejelentés érkezik az önkormányzathoz, hogy adott területen patkányt észleltek, amennyiben az önkormányzat tudja, köteles biztosítani a patkányirtás, gócirtást az érintett ingatlanon.

Tekintettel az utóbbi időben érkezett tömeges bejelentésre az önkormányzat megkezdi a rágcsálóirtást a városban, melyre az Ön ingatlana esetében:

2022. november 23-án szerdán 10.00-16.00 óra között

kerül sor.

Kérem, hogy szíveskedjen fenti időpontban lehetővé tenni, hogy a munkát a vállalkozó elvégezhesse, a rágcsálóirtó dobozokat kihelyezhesse, az ingatlanra be tudjon jutni. Amennyiben Ön nem tud ez időpontban otthon tartózkodni, egy ön által kijelölt – mindenképpen nagykorú személy – átveheti Ön helyett a csalétekdobozokat.

Gyermek számára a csalétekdoboz nem kerül átadásra!!!!!

A munkálatok végzését a Polgármesteri Hivatal egy – magát igazolvánnyal igazoló – munkatársa is segíteni fogja.

Abony, 2022. 11.15.                         

Tisztelettel:                

Pető Zsolt

polgármester

                                                                                                         

 

724 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak