Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.14 Cs.

Újabb nagy volumenű fejlesztés Abonyban

Örülhetnek a labdarúgás szerelmesei, hiszen hamarosan megkezdődik a Mucsányi Tamás műfüves pálya teljes felújítása.

A Varga István Városi Sportcsarnokhoz tartozó sportlétesítmény igy is nagyon népszerű a sportolni vágyók körében, és valószínű, hogy a felújítást követően még nagyobb kihasználtsággal működik majd. A mai napon megtörtént a terület átadás átvétele, a kivitelezővel történt egyeztetést követően. A munkálatok már július 26-án megkezdődnek, és a tervek szerint iskolakezdésre be is fejeződnek, azaz augusztus végére készül el az új pálya.

A kivitelező elbontja a jelenlegi pályaszerkezetet, ezt hasznosítani fogják, a tervek szerint az óvodák kaphatják meg a pálya részeit. Ezek után a jelenlegi alap javítása történik meg. Miután az alap elkészült, műfüves, nagyon modern burkolatot kap a pálya, parafa granulátumos szerkezet formájában.

A kivitelező egy igen komoly referenciákkal rendelkező cég, a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft., mely többek közt a Puskás Labdarúgó Akadémia számára is épített pályát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Abony Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett részére 15.875.000 forint, azaz tizenötmillió-nyolcszázhetvenötezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosított az Abonyi Varga István Városi Sportcsarnok területén található Mucsányi Tamás műfüves pálya felújításának támogatásával közvetlenül összefüggő költségekhez.

A beruházás teljes költsége bruttó 16.412.267,- Ft

Az építkezés ideje alatt a Mucsányi Tamás Műfüves pálya zárva tart. Kérik a sportolni vágyók türelmét és megértését.

Abony Sajtó

840 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak