Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.13 Sze.

Figyelem! Forgalmi rend változás!

Abony Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának döntése értelmében két utcában változott a mai naptól (július 13.) a forgalmi rend.

 A szakbizottság- Dr Egedy Zsolt önkormányzati képviselő, alpolgármester kérésének megfelelően szerette volna az újonnan épült Türr István utca útfelületét megkímélni, mely a kétoldali gépjárműforgalom megtartása mellett nem volt lehetséges.

 

Ezért kikérte a Magyar Közút Nonprofit Kft. és útépítő szakmérnök véleményét az úttal kapcsolatban. A szakértők elmondták, hogy a Türr István utca Szapáry utca irányából a 4-es számú főút irányába történő, illetve a Pázmány Péter utca ellentétes irányú egyirányúsítása célszerű, az alábbi szempontok figyelembe vételével: A Pázmány Péter utcából a 4-es számú főútra kihajtva az útszakasz beláthatósága erősen korlátozott abban az esetben, ha gépjármű parkol a kereszteződésnél található élelmiszerbolt előtt, vagy ha az itt lévő buszváróban busz áll.

 

Ezekben az esetekben a teljes beláthatóság csak a 4-es főútra kihajtva biztosítható, ami balesetveszélyt jelent. Ezért indokolt a 4-es számú főútra kihajtás lehetőségét a Türr István utca irányából biztosítani, az egyirányúsítás forgalmi rendjének kialakítása során.

 

Tehát: A forgalmi rend úgy változott, hogy a 4-es főútra a Türr István utcából lehet kihajtani, a vele párhuzamos Pázmány Péter utcába pedig a 4-es főút felől lehet behajtani.

 

Kérjük a fentiek lakosság által történő szíves figyelembevételét és betartását.

 

Abony Sajtó

718 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak