Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.08 Sze.

Kulturális Örökség Napja Abony 2021. 09. 18.

„Sej Nagyabonyban csak két torony látszik… „ – Azonban mi látszik a tornyokból?

A híres dal ismerősen cseng országszerte, és határon túl is sokak számára. Nagyabonyban csak két torony látszik. Ezt „mindenki” tudja, de vajon a két toronyból mi látszik? Megmutatjuk! Szeptember 18-án Abonyban páratlan lehetőség kínálkozik arra, hogy a templomok belső tereinek látogatása mellett a két toronyba is felmehessünk. Nézzük meg, hogy mi látszik a két toronyból!

Idén 150 éve bizonyosodott be, hogy a „Sej Nagyabonyban csak két torony látszik.. „ dal a mi városunkról szól. Ez alkalomból Abonyban emlékév van, a híres ének tiszteletére. Így nem volt kétséges, hogy a két tornyot mutatjuk meg az érdeklődőknek. Csányi Sándor, az Abonyi Értéktár Bizottság elnöke is nagy szeretettel ajánlja a páratlan lehetőséget.

kulturális örökség napjai abony 2

A látogatás a programokra ingyenes! Ezúttal szeretnénk megköszönni Molnár Péter atya és Gáll Károly lelkész úr szíves segítségét, mellyel lehetővé tették ezt a páratlan alkalmat.

Ismerje meg Ön is a két tornyot! Tárlatvezetés az abonyi katolikus és református templomban, Markó Ferenc helytörténésszel, roncskutatóval!

Időpontok:

Szeptember 18. szombat

10.00 Szent István római katolikus templom

11.00 Református templom

15.00 Szent István római katolikus templom

16.00 Református templom

Elérhetőségek, címek: Katolikus templom Abony, Kossuth tér 4., Református templom Abony, Báthori utca 1.

 Kérjük, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel előzetesen mindenképpen regisztráljon a programra az alábbi elérhetőségeken: 30 9 670 313 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

703 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak