Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.08.30 H.

Kukás autók járhatnak a temető dűlőben is

Tekintettel arra, hogy a Temető dűlő útjai a közelmúltban olyan állapotba kerültek, hogy azok alkalmasak lehetnek a szemétszállító autók közlekedésére is, Kovács László önkormányzati képviselő szorgalmazta, hogy kezdeményezzenek tárgyalásokat ez ügyben a szolgáltatóval.

 Az NHSZ a jelek szerint nyitott volt a szemétszállítási körzet kibővítésére, annál is inkább, mert a lakosság szándéknyilatkozatot írt alá a hulladékszállítási közszolgáltatáshoz való esetleges csatlakozás tárgyában.

A településrész lakosságszáma az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott. Abony Város Önkormányzata augusztus 26-i ülésén a fent említett cél megvalósítása érdekében tárgyalta és elfogadta az Abony város területén végzett hulladékgazdálkodási  közszolgáltatásról szóló 36/2013. (XII.16.) önkormányzati rendelet módosítását, melyet a nyolcadik napirendi pontként terjesztett elő Pető Zsolt polgármester.

Az előterjesztés szerint:

Az érintett terület képviselője, Kovács László bevonásával lakossági felmérésre került sor, melynek  eredménye   szerint   a   valamennyi   ingatlanhasználó   vállalná   a   hulladékszállítási szerződés aláírását a közszolgáltatóval. A felmérés eredményéről az NHSZ tájékoztatásra került, továbbá jeleztük, hogy az érintett szakasz a Táborhegy dűlőhöz hasonlóan stabilizált útburkolattal rendelkezik.”

Ennek érdekében kibővítették a helyi vonatkozó rendeletet a Temető dűlővel. Így már minden akadály elhárult az elől, hogy a szemétszállítás megoldott legyen a városrészben. A közszolgáltató a későbbiekben veszi fel az értintett lakosokkal a kapcsolatot.

Abony Sajtó

1092 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak