Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.07.21 Sze.

Kiállítás nyílt a Kultúra Házában

Már látogatható a Kultúra Házában Haraszti Kitti kiállítása. Az ifjú grafikus munkáit augusztus végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállításmegnyitóra július 20-án került sor, ahol köszöntőt mondott Kitti iskolájának, a Kinizsi Pál Gimnáziumnak az igazgatója Stummer- Mészáros Bernadett. Pető Zsolt polgármester is méltatta az ifjú tehetség munkáit, kiemelve, hogy az oktatási intézmény igazi kis alkotóműhely. A városvezető köszönetét fejezte ki a gimnázium tanárainak áldozatkész munkájukért. Haraszti Kitti Molnár Gyöngyi rajztanárnő tanítványa, aki az idén ballagott el az iskolából. Molnár Gyöngyi munkájának köszönhetően azonban nincsen hiány tehetségekben az iskolában. Többen is a rajz tantárgyból érettségiznek, megszerették a rajzolás élményét. A megnyitón fellépett a Bihari János Zeneiskola növendéke Benedek Gyula, aki gyönyörű gitárjátékával kápráztatta el a jelenlévőket. Ha tehetik, nézzék meg Önök is a hónap végéig nyitva lévő kiállítást, érdemes!
Szeretettel küldjük képeinket, és Molnár Gyöngyi tanárnő ünnepi beszédét.

Kitti, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium tanulója és egyben kedves tanítványom, az idei tanévben érettségizett rajz és vizuális kultúra tantárgyból. A sors fintora, hogy noha a tárgy rajzos készséget igényel, a pandémia okozta érettségi követelmények megváltozásából kifolyólag, Kitti nem mutathatta be munkáit, csak művészettörténeti, elméleti tudása alapján vizsgázhatott.
Mivel több éves, igényesen elkészített portfolioval készült, a gimnáziummal egyetértésben úgy döntöttünk, teret engedünk a bemutatkozásnak, ezzel is fejet hajtva, pályája elején lévő, de már profi szinten végzett munkásságának.
Kitti mindig is vonzódott a képzőművészetek iránt. Korai munkái némileg lekorlátozódtak az „anime” világára. Ez sokaknál itt tetőzik, Ő viszont ebből továbblépve, de egyben merítve is, más indíttatású és tartalmú alkotásokkal gazdagította tetemesen bővülő portfólióját. A rajzfilm és képregényszerűség áttűnik jelenlegi munkáiból is. Munkái többnyire elvont tartalmúak, elgondolkodtatóak, szürreálisak, expresszívek. Témái, ahogy a kiállítás anyagából is látszik, szerteágazóak. Felfedezhető benne a a pop-art, de ugyanakkor realista módon próbál valós, illetve irracionális témákat ábrázolni. Az alkotások, mint ahogy Kitti maga is, egyértelműen színesek, ebből kifolyólag olykor megdöbbentő témái ellenére is többnyire pozitív élményt nyújtanak. Mivel Kitti elsősorban grafikus, így színes munkáit is áthatja a részletes, kifinomult kidolgozás.
Az érettségire „tárgy” kategóriában készült munkája egyfajta eklektika, magába sűrítve a művészettörténeti korok szinte mindegyikét. Természetesen itt sem hiányozhatott jelentős részt a szürrealizmus, valamint az állati csontok felhasználásával elért polgárpukkasztás.
A munkák többsége vászonra, akrillal készült.
Munkáidhoz gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbtanuláshoz, valamint termékeny alkotói munkát az elkövetkező évekhez!

857 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak