Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.15 K.

Újabb nemes, nagylelkű adomány érkezett: 100 darab iskolatáska

Június 15-én ismét nagyétékű adomány érkezett Abonyba, melyet Lencse Balázs lelkész és kollégája adott át az abonyi intézményvezetőknek.

 A Magyar Apostoli Egyház Új Remény abonyi gyülekezetének képviselőit és az általános iskolák igazgatóit Pető Zsolt polgármester dolgozószobájában fogadta, és megköszönte a nemes felajánlást. Összesen 100 darab jól felszerelt iskolatáska érkezett Abonyba, melyben iskolaszerek, teli tolltartók, ruhák, apró játékok, tornazsákok is vannak. A Montágh Imre Általános Iskola 20,  a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola AMI és a Somogyi Imre Általános Iskola diákjai 40- 40 iskolatáskát kapnak.

Pető Zsolt polgármester elmondta, hogy a Magyar Apostoli Egyház az abonyi önkormányzatnak ajánlotta fel a Németországból és Hollandiából érkezett adomány táskákat, ugyanakkor ők azt azonnal átadják az általános iskoláknak, mert ők azok, akik tudják, hogy kik azok a tanulók, akiknek nagy szükségük van az iskolaszerekre. Az oktatási intézmények képviselői nagyon örültek a nagylelkű adományoknak, melyek kiosztásáról hamarosan intézkednek, és értesítik azokat a szülőket, akiknek idén nem kell ilyen jellegű dolgot vásárolniuk gyermekeik számára.

A Magyar Apostoli Egyház Abonyi Új Remény Gyülekezetének lelkipásztora, országos misszóvezetője Lencse Balázs lapunknak elmondta, hogy tevékenységük középpontjában a hit áll, ugyanakkor bárkinek segítenek, akinek ez szükséges. „Szeretjük Abonyt, az abonyiakat, és ezzel is szeretnénk hozzájárulni az itteni gyerekek sikeres jövő évi iskoláztatásához.”- mondta el lapunknak Lencse Balázs.

Ez a szervezet immáron rendszeresen nyújt segítséget az abonyiaknak, a helyi önkormányzattal kialakított remek együttműködésnek köszönhetően.

Ezúton hálásan köszönjük az ismételt segítséget Abony Város lakossága nevében!

Abony Sajtó

892 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak