Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.03 H.

Birkózó lányaink sikerei

Sok szeretettel gratulálunk birkózó lányainknak!

2021. május 1-én a Horvátországban megrendezett nemzetközi női versenyen Terék Gerda I., Terék Fruzsina II. helyen végzett. Gerda és Fruzsina az Abonyi Birkózó Club korábbi sportolói, akik már a Honvéd versenyzői, kiemelkedő sportteljesítményüknek köszönhetően. Az abonyi lányok is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a kadet versenyen, melyet Zágrábban rendeztek meg, a magyar csapat pontversenyben az első helyen végzett.

A Magyar Birkózó Szövetség oldalán a hét végi versenyről írják:

https://birkozoszov.hu/.../magyar-eremeso-a-kadet-croatia...

Kitettek magukért kadet birkózóink a horvát fővárosban megrendezett női és kötöttfogású férfi Croatia Open nemzetközi versenyen, hiszen a két fogásnemben összesen 8 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérmet zsebeltek be.

A szomszédos Zágrábban 13 nemzet 140 birkózója számára megrendezett nemzetközi viadalon igencsak népes magyar csapat vett részt, női birkózásban és kötöttfogásban is tehetséges versenyzőket vonultatott fel Magyarország.

Az ifjú hölgyeknél Terék Gerda, Soliman Yasmine, Elekes Enikő, Osváth-Nagy Noémi és Nyikos Veronika révén öt magyar aranyérem is született, míg a fiúk között Rafael Dániel, Lévai Levente és Darabos László állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Magyarország mindkét fogásnem csapatpontversenyét toronymagasan nyerte meg.

969 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak