Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.29 H.

Föld napa

Hírek a Szivárvány Oviból

"A természet világa sem nem végtelen, sem nem sebezhetetlen.

Kíméletre és védelemre van szüksége"

David Attenborough

Az idei évben is változatos tevékenységekkel készültünk az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsődében a Föld napjára.

Hagyományos zöld jeles napunk sok lehetőséget nyújt arra, hogy a gyermekek és a szülők megismerjék a szűkebb és tágabb környezetüket, és a környezetvédelem számos módjára, jelentőségére is fel tudjuk hívni a figyelmüket. Az egyik legfontosabb üzenet, amit átadtunk a tegnapi napon, hogy a természet csodálatos ajándék, amelynek megőrzése és védelme mindenki felelőssége. Minden cselekedetünknek következményei vannak a környezetünkre, és mindenki tehet valamit egy fenntarthatóbb jövő érdekében.

Óvodánkban nem csak erre az egy napra korlátozzuk a környezettudatosságot, hanem a mindennapi gyakorlatunk részévé tesszük azt.

A délelőtt folyamán, az udvaron a csoportok aktívan bekapcsolódtak óvodakertünk megújításába, szépítésébe. Felfrissítettük fűszerkertünket, folytattuk fűzkunyhónk átalakítását, barackfával és málnabokrok ültetésével gazdagítottuk kiskertünket. A kedvezőtlen időjárás ellenére szorgos kezek ültették a szebbnél szebb színpompás évelő és egynyári virágokat. A délután sem telt eseménytelenül, hiszen környezeti játékok segítségével ismerkedhettünk a szelektív hulladékgyűjtés folyamatával, a komposztálás rejtelmeivel, a környezetvédelem lehetőségeivel, a Földünkön élő állatokkal.

Intézményünk virágosításába bölcsődéseink is bekapcsolódtak. A kisgyermeknevelőkkel és a dajka nénikkel közösen szépítették a játszó udvar környékét.

Örömmel tölt el bennünket, hogy évről évre egyre több szülő, testvér, nagyszülő vesz rész programunkon. Reméljük, hogy mindenki kellemes élményekkel teli napot tudhat maga mögött.

Köszönjük a szülőknek az aktív részvételt és a számtalan virágfelajánlást!

Külön köszönet Debreczeni - Bakos Melindának, hogy évek óta folyamatosan támogatja rendezvényünket! Ez az idei évben sem maradt el, így Bakos-Debreczeni Virág és Palánta Kertészet csodálatos virágaival kiegészítve szépíthettük udvarunkat.

Munkácsi Andrea

Óvodapedagógus

34 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak