Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.25 Cs.

FERGETEGES-SISSI LEGENDÁJA

FŐTÉR FÉNYE VÁR szabadtéri színházi est

A TESLA és a VADAK URA sikerei után egy még fergetegesebb produkcióval készülünk az idei év FŐTÉR FÉNYE VÁR szabadtéri színházi estére.

Az ExperiDance táncegyüttes és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját július 7-én varázsoljuk az abonyi Főtér színpadára.

A szerelmes találkozások egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, táncosművészeink mellett további garancia a fergeteges színházi élményre.

A Sissi-ként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait. Rendező: Meskó Zsolt, táncképek: Re-Production Team

A szerelmes találkozások és elválások művünkben egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, táncosművészeink mellett további garancia a fergeteges színházi élményre.

Hamarosan érkezünk a jegyvásárlási információkkal, ezt mindenkinek látnia kell!

808 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak