Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.18 Cs.

Csíráztatásra fel!

Munkában a Szivárvány Ovi

Az Abonyi Szivárvány Óvodában Zöld óvodaként sokrétű tevékenységet végzünk a gyerekekkel, hogy közösen szebbé varázsoljuk külső és belső környezetünket egyaránt. Ezenkívül a belső egészségünk támogatására éppúgy gondot fordítunk. A csíráztatás ennek a folyamatnak a része, mely az egészséges életmód fontos alkotóeleme. A korábbi évekhez hasonlóan a növénygondozást a csoportszoba berkein belül a csíráztatással kezdtük, melyet új csíráztató tálakban próbálhattunk ki óvodásainkkal.

A csíráztatás mellett több pozitív érv szól, többek között, az, hogy nem igényel nagy anyagi és energiaráfordítást, nincs nagy helyre szükség hozzá, biztosak lehetünk abban, hogy egészséges táplálék kerül a tányérunkra, és nem utolsó sorban egészen közelről, napról napra lehetünk tanúi a természet csodálatos erejének. A gyermekek közvetlen tapasztalás útján figyelhetik meg egy növény fejlődését, részt vehetnek a gondozási folyamatban, végül, de nem utolsó sorban saját maguk arathatják le munkájuk „gyümölcsét”, ami igazi vitaminforrás számukra.

Sokféleképpen lehet fogyasztani a csírát, lehet rágcsálni, kenyérre szórni, levesbe, főzelékbe, müzlibe keverni. Mindemellett fontosnak érezzük, hogy már egészen kiskorban rögzüljön a gyermekekben az egészséges táplálkozás iránti igény. Bátran merjük ajánlani, hogy otthon is próbálják ki gyermekeikkel, nem kell más hozzá csak egy csíráztató edény és néhány apró mag, amely lehet brokkoli, retek, zsázsa, zöldborsó is akár.

Agócs Annamária óvodapedagógus

69 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak