Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.03.29 P.

Felszentelték a keresztet

Molnár Péter esperes plébános mondta el az áldást

Felújítottuk és papi áldás mellett felszenteltük a katolikus templomnál lévő keresztet

A mai napon, március 29-én Nagypénteken a Szent István Római Katolikus Templom jobb oldalán található keresztet szentelte meg Molnár Péter esperes plébános. A munkálatok pár nap alatt sikeresen lezajlottak. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Krupincza Tibor barátunknak és munkatársainak, akik aktív segítséget nyújtottak a felújításban és Varga Gábor szobrászművésznek, aki helyreállította a szobrot. Ahogyan plébános úr is elmondta, a keresztet kezdeményezésemre és segítségemmel újították fel. Jó és nemes cél mellé állni mindig öröm és büszkeség számomra, köszönöm, hogy segíteni tudtam abban, hogy ez a szép régi egyházi jelkép megmaradhasson az utókor számára.

A fentiek a Szeretlek Abony! szellemiségének megfelelnek, mely szerint: Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét! Így unokáink is látni fogják a templom melletti szobrot.

Molnár Péter atya elmondta, hogy ez már a negyedik kereszt, mely felújításra került az elmúlt mintegy három esztendőben. Köszönöm mindazoknak, akik a Szent László utcai Mucsi kereszt, az Újszilvás felé vezető út melletti kereszt, valamint a Harang dűlőben lévő kereszt felújítását adományaikkal, munkájukkal segítették, támogatták.

Pető Zsolt polgármester

Korábbi hír az eseményről:

Értékőr: Felújítjuk a Katolikus Templom melletti Krisztus szobrot

Pető Zsolt polgármester kezdeményezésére felújítják a Katolikus Templom előtt lévő Krisztus szobrot. Sajnálatos módon az idő nem kímélte a műalkotást, annak nem csupán talapzata ment tönkre. A közelmúltban a korpusz teljesen megrongálódott, az gyakorlatilag darabokban hullott le a keresztről. Így hát Abony Város polgármestere kezdeményezte a mű mielőbbi felújítását, helyreállítását. A tervek szerint Húsvétra elkészül a kereszt felújítása és Krisztus szobra is elkészül. A városvezető elmondta, hogy az alkotást Varga Gábor szobrászművész készíti el, és a régi Krisztus szobor is felújításra kerül.

143 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak