Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.29 Cs.

Kinizsisek az Önkormányzatban

A diákok is fejlesztési javaslatokat tettek

Az ivóvízhálózatot fejlesztenék a Kinizsi gimisek

Február 27-én Pető Zsolt polgármester az abonyi Városháza Dísztermében fogadta egy interaktív „tanóra” keretében a Török János Református Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziumának diákjait, akik Szendrei- Juhász Ágnes intézményvezető helyettessel érkeztek. A polgármester előadást tartott az önkormányzatiság és a választási rendszer rejtelmeiről, majd ezt követően a diákok kipróbálhatták a szavazórendszert is. Nem akármiről kellett dönteniük, hiszen sok fejlesztés közül ki kellett választaniuk egyet, mely a legfontosabb az abonyi lakosság számára.

Pető Zsolt gratulált a döntéshez, mert a kinizsisek úgy döntöttek, hogy az ivóvízhálózat fejlesztése a legfontosabb a településen. Ez a beruházás többek között a strandfejlesztést előzte meg. Az ivóvízhálózat- korszerűsítésre azonban sajnos jelenleg még pályázat sem létezik, ennek becsült költsége az utak rekonstrukcióját követően mintegy 4-6 milliárd forint lenne. A város nem régiben önerőből újította fel a víztornyot és két kilométer hosszban vitték be az ivóvizet a Temető dűlőbe.

Pető Zsolt polgármester arra kérte a tanulókat, hogy vegyenek részt aktívan a város közéletében, segítsék javaslataikkal, ötleteikkel a városvezetés munkáját.

A remek hangulatú óra után bizonyára sok értékes tudással lettek gazdagabbak a Kinizsi Gimnázium diákjai.

Abony Sajtó

91 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak