Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.26 H.

Lélekmelengető előadás a Magyar Kultúráról

Farkaslakai diákok is részt vettek az eseményen

Február 23-án délután a Református Közösségi Ház vendége volt a Székelyföldön élő Hadnagy Jolán óvónő, a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke, aki csodálatos előadást tartott a Magyar Kultúráról.

A rendezvényen részt vettek a Török János Oktatási Központ Kinizsi Pál Gimnáziumának diákjai is. A rendezvényt személyes jelenlétével megtisztelte Gáll Károly lelkipásztor úr és Kisfaludi Aranka Pest Vármegye értéktár referense is. Az előadás rendkívül lélekemelő volt, hiszen Hadnagy Jolán Tamási Áron, Farkaslaka szülöttéről és máig is érvényes gondolatairól is beszélt a jelenlévőknek. Emellett fontos szerepet kapott a Magyar Kultúra, melyet fontos ápolnunk, átörökítenünk a jövő nemzedék számára. Igaz ez a szép magyar nyelvre, népdalokra, népmesékre, hagyományos néptáncra, öltözékekre és építészetre egyaránt. Az előadó mindennapos életünket is meghatározó tanácsokkal és gondolatokkal is szolgált a közönség számára.

Hadnagy Jolánnal együtt farkaslaki diákok is érkeztek Abony városába, aki négy napot töltenek nálunk és ismerkednek Abonnyal, a környékkel és persze a Kinizsi Gimnázium diákjaival, tanáraival is. A farkaslaki testvértelepülésünk küldöttsége részt vesz a Városi Sportbálon is.

Pető Zsolt

Polgármester

112 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak