Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.26 H.

Együttműködésben Pest Vármegyével

Pető Zsolt polgármester tájékoztatta lapunkat

Az elmúlt években több közös projektet indított Pest Vármegye és Abony város önkormányzata. A vármegye által elnyert európai uniós forrásnak és az együttműködésnek köszönhetően készült el városunk Integrált Településfejlesztési Stratégiája, mely az uniós pályázatok elengedhetetlen alapdokumentuma. Ugyancsak a közös munka eredménye a tavalyi évben megkezdett - szintén uniós támogatással működő - foglalkoztatási programiroda, melynek Abony térségi központja. A tegnapi napon újszerű módon nyújtott támogatást Pest Vármegye. Az önkormányzatok hatékony feladatellátásához laptopokat adományozott a vármegye, melyeket Szabó István közgyűlési elnök adott át.

2019. óta példaértékű közös munkát folytatunk Pest Vármegye vezetésével. A közös gondolkodásnak pedig kézzelfogható eredményei vannak Abonyban. Több milliós költséget vállalt át a vármegye a településfejlesztési dokumentumaink elkészítésével. Nagy lehetőséget kaptunk a térségi foglalkoztatási iroda idetelepítésével, ami ebben az esztendőben egyre több támogatást közvetít majd a munkáltatók és munkavállalók felé. A támogatások folytatásaként pedig köszönettel tartozunk az informatikai eszköz támogatásért.

A képen balról jobbra: Török József Ceglédbercel polgármestere, Szabó István Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke, Pető Zsolt Abony Város polgármestere

88 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak