Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.16 P.

Karneváli hangulat a Szivárvány oviban

Móka és kacagás töltötte be a napot

Az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde apraja-nagyja, gyerekek és felnőttek idén is megünnepelték a farsangot.

A gyermekek már izgatottan várták ezt a hetet, aminek minden napja a farsangi készülődésről, ráhangolódásról szólt. Szorgos kis kezek készítették a csoportszobák ünnepi dekorációit. Készültek bohócok, álarcok, színes girlandok. Versekkel, mondókákkal, énekekkel készültünk erre a jeles napra. A hét folyamán mindenki izgatottan azt találgatta, hogy vajon ki mivé változik át farsang napján.

Február 9.-én, pénteken eljött a várva várt alkalom. Nem kellett tovább találgatni. Reggel sorra érkeztek az óvodába a hercegnők, sellők, katonák, mindenféle szuperhősök, rendőrök, tűzoltók és megannyi ötletes jelmezbe öltözött kisgyermek.

Nevetéstől, zenétől volt hangos minden csoportszoba. A csoportok meglátogatták egymást, ahol közösen próbálták megfejteni, kit rejtenek a jelmezek. A jelmezes bemutatkozások után tréfás játékokkal fokozódott a karneváli hangulat, mint például célba dobó verseny, autóverseny, karikán átbújás, lufitáncoltatás, pudingevő verseny, tánc és még számos mókás ügyességi játék. A tréfás feladatok után jól esett egy kis pihenés. A szülők által felajánlott süteményekkel, üdítőkkel megtörtént az energiapótlás. Az ünnepi asztalokról nem hiányzott a farsangi fánk sem. A felajánlásokat ezúton is köszönjük szépen!

A rövid pihenő után folytatódott a mulatság. Együtt táncoltak, mókáztak gyerekek és felnőttek egyaránt.

A várva várt nap gyorsan eltelt, de ismét élményekkel, emlékekkel lettünk gazdagabbak. A farsangi időszakot február 14-én, szerdán zártuk óvodásainkkal hagyományos télűző eseményünkkel, melynek során elkergettük a telet az óvodánkból. A telet jelképező kiszebábot saját készítésű zajkeltő eszközökkel ijesztettük meg. A hangoskodásunknak meg lett az eredménye, a kiszebáb, egyúttal reményeink szerint a tél elmenekült az óvodánkból. Bízunk benne, egy jó darabig nem is jön vissza. Egyöntetűen mindenki azt várja: „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél.”

Speckner Nándorné

óvodapedagógus

142 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak