Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.13 K.

Közmeghallgatás: Terítéken az újszilvási lehajtó

Megnövekedett a tehergépjármű forgalom az újszilvási lehajtó hiánya miatt

A február 12-i közmeghallgatáson az egyik felszólaló abonyi lakos arról számolt be, hogy Abonyban a Szelei úton nagymértékben megnövekedett- sajnálatos módon- a tehergépjármű forgalom, mert nem épült meg az újszilvási lehajtó az M4-es út szakaszán.

„Az előző önkormányzati választások kapcsán felmerült az újszilvási lehajtó kivitelezése a 4-es út vonatkozásában. Hogy áll ez a dolog? Azóta erről nagyon keveset lehet hallani. Konkrétat a magam részéről nem hallottam. Az előzményeket ismerjük, többször elmondták már, hogy ki hibázott, de mi abonyiak vagyunk azok, akik elviseljük azt, hogy a Szelei úton olyan kamionforgalom van, ami talán korábban nemigen volt. Most már még inkább nagyobb a kamionforgalom a Szelei és Újszászi úton, mert így tudják legkönnyebben megközelíteni az autóutat. Mit lehet tudni erről abonyiaknak? Annak idején Földi László országgyűlési képviselő úr elmondta, hogy tervezés alatt van, engedélyezés alatt van, bizonyára ez így is volt. Annak már több éve, hogy erről szó volt. Konkrétan ezzel kapcsolatosan mi a helyzet? Köszönöm szépen ennyi lett volna.”- mondta a kérdező.

Pető Zsolt polgármester válaszában elmondta, hogy a legtöbb kérdést ideig Kovács László önkormányzati képviselő társuk intézte Földi László országgyűlési képviselő úrhoz, illetve a Magyar Közúthoz is.

„Az információnk eddig az, hogy elkészült a terve a lehajtónak, ami egy rejtett csomópont lesz majd. Tehát nem egy olyan nagy csomópont, mint az újszászi vagy a ceglédi bekötésnél. Olyan csomópont kerül kialakításra, ami a parkolón keresztül engedi majd ki a forgalmat. Mi is nagyon várjuk ennek a kivitelezését. Tavaly, amikor országgyűlési képviselő úr ebben a témában, szintén Kovács László képviselőtársunk kérdésére válaszolt, akkor a tavalyi vagy az idei évre ígérte, hogy a megvalósítás végigfut és meglesz a lehajtó. A Magyar Közútnak én is írtam a témában nem régiben levelet, és várhatóan ebben az évben kezdődik meg a csomópont kiépítése. Tehát egy rejtett csomópont készül és nagyon várjuk, hogy mikor készül el, mert nagyon igaz a hozzászólásnak az a része, hogy nagy tehergépjármű forgalom van a városban, indokolatlanul nagy a forgalom a Szelei úton. A Szelei út- négyes becsatlakozásánál pedig intézmények, boltok, piac található. Tehát nagyon örülnénk neki, ha ez mihamarabb elkészülne.”- mondta Pető Zsolt polgármester.

Abony Sajtó

146 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak