Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.13 K.

Közmeghallgatás: Íme a kérdések

Február 12-én választ kaptak a lakosok kérdéseikere

Február 12-én 17 órától a Polgármesteri Hivatal Dísztermében közmeghallgatást tartottak, melyre két abonyi lakos jött el személyesen, egy pedig E-mailben küldött be panaszt. A felmerülő kérdésekre Pető Zsolt polgármester adott választ

Az első kérdező dicséretet fogalmazott meg az Abonyi Kormányablak működésével kapcsolatban. Elmondta, hogy tovább tartott kihúznia szinte a sorszámot, mint amennyi idő alatt el tudta intézni az ügyét. A felszólaló megköszönte a szakszerű és gyors ügyintézést. A közmeghallgatáson résztvevő abonyi férfi nem értette, hogy miért van kint a katolikus templom felé vezető útnál a behajtani tilos tábla, ha többen is megállhatnak ott. Kérte, hogy inkább vegyék le a táblát. Pető Zsolt polgármester válaszában elmondta, hogy a behajtani tilos tábla marad, és azok parkolhatnak ezen a területen, akik rendelkeznek behajtási engedéllyel, így például az ABOKOM Nonprofit Kft. és a Polgármesteri Hivatal munkatársai, akik a munkahelyükre érkeznek.

Egy másik felszólaló kérte, hogy javítsák meg, újítsák fel a Csiky Gergely utcát, mert elmondása szerint annak állaga romlik. Ezen kívül az abonyi férfi segítséget kért egy nyárfa kivágásában, valamint a környezetében lévő nád vágásában, a Csiky laposnál lévő eldobált szemetet is kifogásolta. Gáspár Csaba az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy sajnos már nem fagyos a nádas rész, ezért nem tudják azt levágni, a veszélyes fa kivágásában segítenek. Pető Zsolt polgármester kérte, hogy ahol elérik, ott a nádast tegye rendbe az ABOKOM és a szemetet is gyűjtsék össze. A polgármester az úttal kapcsolatban elmondta, hogy megnézi, hogy valóban indokolt-e már az út felújítása. A Csiky lapos hasznosításával kapcsolatban elmondta a polgármester, hogy vannak természetesen terveik, ugyanakkor sajnos ebben az uniós ciklusban nem állnak rendelkezésre pályázati források a cél megvalósítására. Önerőből a feladatot az önkormányzat nem tudja megvalósítani.

A harmadik kérdező E-mailben küldte be panaszát, a nem önkormányzati fenntartású Csemetekert bölcsődével kapcsolatban. A panaszos a közelben lakik, és szerinte az egyik tűzcsapot meg kellene erősíteni, mert kezd az út széle töredezni. A panasz beküldője szerint a bölcsőde működése zavarja az ott élő lakók nyugalmát. Véleményének meglehetősen éles hangvételű levélben adott hangot.

A polgármester válaszában elmondta, hogy voltak kint a helyszínen, az egyik tűzcsap közelében az út széle valóban enyhén töredezett. Ennek a javítása és a padka megerősítése meg fog történni. A bölcsődéhez a Katasztrófavédelem írta elő a tűzcsapok kiépítését, ez nem önkormányzati beruházás, a bölcsőde tulajdonosának költségére készültek el a tűzcsapok, a jogszabályok szerint, az intézmény biztonságos működése érdekében. Az önkormányzatnak NINCS hatásköre arra, hogy ellenőrizze a bölcsőde működését, viszont amennyiben olyan panasz van, mely kimeríti a birtokháborítás fogalmát, forduljon birtokvédelemért a jegyzőhöz.

Abony Sajtó

158 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak